Нападки и заплахи за физическа саморазправа - така започна заседанието

...
Нападки и заплахи за физическа саморазправа - така започна заседанието
Коментари Харесай

Нападки и заплахи в парламента: Депутатите се скараха с кой законопроект да започнат работа

Нападки и закани за физическа разпра - по този начин стартира съвещанието на Народното събрание. Поредната порция кавги идва тъкмо когато депутатите разискват измененията в Наказателно-процесуалния кодекс. Какво докара до високия градус на напрежение в Народното събрание ще ни каже Камелия Колева. 

Фалстарт на пленарния ден. Всяка от парламентарните групи направи свои оферти за точки, които да прегледат. От Българска социалистическа партия за следващ път настояха да се прегледа увеличението на минималната работна заплата.

„ За 37-и път да разгледаме Кодекса на труда ”, прикани Георги Свиленски от „ Българска социалистическа партия за България “.

“Да разгледаме Декларацията за Македония ”, предложи Костадин Костадинов, водач на „ Възраждане “.

”Да започнем с НПК, за да го довършим ”, сподели от своя страна Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС.

Това обаче доведе до напрежение сред депутатите на няколко фронта.

" Правите се, че желаете да разгледате и ГЕРБ и Българска социалистическа партия правосъдната промяна, само че единствено блокирате работата ", съобщи самостоятелният народен представител Явор Божанков.

" Не може като изтичате и да си мислите, че незабавно ще говорите от трибуната, има си правила... научете ги ", скара се Йордан Цонев (ДПС) на Искрен Митев (ПП).

А от парламентарната трибуна спорът продължи и на депутатските банки.

В последна сметка председателстващият успокои пристрастеностите. И по този начин час по-късно депутатите въпреки всичко започнаха работа всъщност.

 

А тематиката за измененията в Наказателно-процесуален кодекс и ще решат ли депутатите кой да управлява основния прокурор продължава тази вечер в PrimeTime - не пропускайте диалога ни с юрист Ина Лулчева. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР