САЩ предоставят на Украйна нов пакет военна помощ за 1.2

...
САЩ предоставят на Украйна нов пакет военна помощ за 1.2
Коментари Харесай

Зеленски обяви нов пакет с оръжия от САЩ

САЩ дават на Украйна нов пакет военна помощ за 1.2 милиарда $. Той включва артилерийски снаряди, системи за противовъздушна защита и други отбранителни качества.
От това, което може да се разгласи обществено, има нов защитителен пакет от Съединените щати за общо 1 милиард и 200 милиона $. Включва артилерийски снаряди, отбранителни качества против терористичните ракети и дронове и други качества за подсилване на нашата защита. Благодаря на президента Байдън, Конгреса и двете партии, както и на всяко американско семейство за тяхната непоколебима поддръжка и за американската мощ, която ни прави по-силни.
Володимир Зеленски – президент на Украйна 

Помощта е предоставена в границите на Инициативата за подкрепяне на сигурността на Украйна. За разлика от американското съоръжение, оръжия и муниции, изпратени от запасите на Пентагона и които могат да бъдат доставени бързо, актуалните средства ще бъдат изразходвани през идващите месеци и даже години, с цел да подсигуряват бъдещите потребности на Украйна във връзка с сигурността.
Пакетът включва спомагателни 155-милиметрови артилерийски снаряди и съпътстваща поддръжка, с цел да може Украйна да поддържа по-добре своите усъвършенствани системи и съоръжение. Освен това и спомагателни противовъздушни системи и съоръжение за муниции за консолидиране на западни ракети-носители, стандартни ракети и радари със системите за противовъздушна защита на Украйна. Боеприпаси за противопоставяне на безпилотни въздушни системи. Търговски услуги за сателитно наблюдаване и поддръжка за действия по образование и поддръжка на бойната техника.
Бригаден военачалник Пат Райдър – представител на Пентагона 

С последния пакет Съединени американски щати са дали на Украйна близо 37 милиарда $ военна помощ, откогато Русия предприе пълномащабната си война през февруари 2022 г.Новите качества биха дали на Киев убеденост да стартира своята дълго планувана контраатака, без да се опасява от непрекъснатите съветски удари и обстрели по цивилна и военна инфраструктура. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР