В цяла Великобритания се провеждат улични партита като част от

...
В цяла Великобритания се провеждат улични партита като част от
Коментари Харесай

Над 50 000 улични партита във Великобритания празнуват коронацията

В цяла Англия се организират улични празненства като част от празненствата по случай коронацията на крал Чарлз III.

Ден след коронясването на двойката в Уестминстърското абатство десетки хора се събраха в Регентс парк в Лондон, с цел да отпразнуват историческото събитие. Семейства участваха на пикника в парка, като хапваха домашно приготвена храна и пиеха шампанско и безалкохолни питиета. В цялата страна се организират близо 50 000 хиляди улични празненства.

 Първата дама на Съединени американски щати Джил Байдън участва на обяд по случай коронацията на Даунинг стрийт в Лондон, където се срещна с английския министър председател Риши Сунак и брачната половинка му.

  Над 14 милиона фенове са гледали коронацията на крал Чарлз III по телевизия BBC. Коронацията в събота – първата от 70 години насам – беше едвам втората, която беше излъчена по малкия екран, и първата, която беше показана цветно. На фона на подиуми на пищност и помпозност Чарлз и брачната половинка му Камила бяха короновани в Уестминстърското абатство в Лондон в събота. Това бе най-голямото церемониално събитие от десетилетия, съчетаващо антични обичаи с детайли на модерност.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР