Нападателят на волейболния Добруджа Жулиен Георгиев ще продължи кариерата си

...
Нападателят на волейболния Добруджа Жулиен Георгиев ще продължи кариерата си
Коментари Харесай

Диагонал на Добруджа преминава във Франция

Нападателят на волейболния Добруджа Жулиен Георгиев ще продължи кариерата си във френския Сен Кентен, който играе в Лига B или втора дивизия, заяви районният вестник „ Ан Нувел “.

Диагоналът, който през последния сезон игра в родния си Добруджа 07, ще играе във Франция за пръв път през кариерата си, като в локалния тим би трябвало да самени бразилския нападател Даниел Бала, който напуща отбора. Бала изкара три сезона във Франция, като с изключение на в Сен Кентен е играл и в корсиканския Аячо.

Жулиен Георгиев, който е висок 200 см, е младеж на Добруджа, като с родния си клуб печели два пъти Купата на България и един път става първенец на страната. През 2017 година е определен на състезател №1 на Добрич, като в същата година в мача против Черно море осъществя впечатляващите 42 точки.

Той е играл още за Монтана, като през кариерата си има и един сезон в турския Соргун. Бил е и проектонационал по времето на селекционера Силвано Пранди, само че е изнемощял от окончателния състав за евроквалификациите.

Новият му тим Сен Кентен приключи на трето място постоянния сезон в Лига B. Той се класира за плейофите, само че в полуфинталите отпадна от Илакез с 1:2 победи.

Снимки: Startphoto
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР