НАП ще отказва отстъпки на всеки, който има неплатени в

...
НАП ще отказва отстъпки на всеки, който има неплатени в
Коментари Харесай

Неплатена глоба от КАТ спира данъчни облекчения

НАП ще отхвърля отстъпки на всеки, който има неплатени в период налози, осигуровки, такси или санкции, наложени от държавни ведомства и общински служби.

Така хиляди данъкоплатци няма да могат да употребяват данъчни облекчения, в случай че имат просрочени отговорности към хазната, написа в. "Сега ".

Например за неплатена санкция от КАТ родителите ще бъдат лишени от опцията да понижат облагаемия си приход с 200 лева за едно дете или с 400 лева за две. Няма да могат да се приспаднат разноските за непринудено обезпечаване и обезпечаване.

Без данъчни облекчения ще се окажат и хората с увреждания, в случай че имат просрочени отговорности към бюджета или общината - даже да става дума за оскъдни суми.

"Внесли сме питане и чакаме Национална агенция за приходите да излезе с съответно напътствие дали локалните налози и такси би трябвало да се имат поради, само че към момента отговор няма ", обявиха пред вестника работодатели.

Досега ограничаването важеше единствено при използването на 5%-ата отстъпка от налога, в случай че той бъде заявен по електронен път и заплатен по-рано от крайната дата на подаване на данъчната декларация. За 2017 година този период бе 31 март, само че през 2018 година към този момент е 31 януари.

Новото условие за прилагане на данъчна преференция е признато без доста звук още предходната година, като за първи път наредбата ще се приложи при облагането на приходите, добити през 2017 година Данъчните заявления за тях ще се подават до 30 април следващата година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР