Намиращият се в отлична форма Ник Кирьос се класира за

...
Намиращият се в отлична форма Ник Кирьос се класира за
Коментари Харесай

Победният ход на Кирьос в Монреал продължава, Оже-Алиасим също достигна четвъртфиналите

Намиращият се в отлична форма Ник Кирьос се класира за четвъртфиналите на шампионата по тенис на твърда настилка от сериите „ Мастърс “ в Монреал (Канада) с награден фонд 6,57 милиона. Австралиецът още веднъж показва ужасно показване и победи сънародника си Алекс де Минор с 6:2, 6:3 единствено за 64 минути игра, ден след триумфа му над лидера в международната класация Даниил Медведев от Русия.

Финалистът от „ Уимбълдън “ играе най-хубавия тенис в кариерата си досега. Той завоюва първите четири гейма при започване на мача и решително взе началния сет. Във втория 27-годишният Ник Кирьос и Алекс де Минор размениха общо три пробива при предимство за австралиеца, който поведе с 3:1. С нов пробив той дръпна с 5:2 и макар, че до края нито един от противниците не завоюва на собствен сервис, точно Ник Кирьос ликува.

Победата над Де Минор ще донесе на Кирьос място измежду поставените тенисисти за Откритото състезание на Съединени американски щати по-късно този месец.

“Направих каквото трябваше да направя. Алекс е страховит състезател, той е измежду най-хубавите в тениса и е доста бърз “, съобщи Ник Кирьос, който завоюва 15 от последните си 16 мача. „ Беше ми доста мъчно след вчерашния мач с Даниил. Публиката беше невероятна. Това е ден, който евентуално в никакъв случай няма да не помни. Трудно ми беше и чисто душевен, тъй като Алекс ми е добър другар, а в никакъв случай не е елементарно да играеш против другар, изключително в случай че е австралиец “, добави Кирьос.

Следващият му противник е осмият подложен поляк Хуберт Хуркач, който по-рано в профил испанеца Алберт Рамос-Винолас с 6:7(6), 6:2, 7:6(3).

В останалите мачове канадецът Феликс Оже-Алиасим употребява мощния си сервис, с цел да надиграе британеца Камерън Нори с 6:3, 6:4 за наслада на домакинските почитатели по трибуните.

22-годишният канадец пласира 15 аса и с по един пробив в двата сета преодоля съпротивата на Нори, който направи пет двойни неточности.

„ Хората в Монреал са в действителност горди. Ние сме дребна общественост, само че се поддържаме, изключително в професионалния спорт “, съобщи Феликс Оже-Алиасим, който е роден в точно в Монреал.

Норвежецът Каспер Рууд, четвърти в схемата на шампионата, се оправи със съпротивата на различен испанец Роберто Баутиста Агут с 6:7(4), 7:6(4), 6:4 в мач, траял 3 часа и 19 минути. Оже-Алиасим и Рууд ще се срещнат в борба за място на полуфиналите.

„ Беше тежка борба. Първите два сета продължиха два часа и 20 минути “, сподели Рууд по адрес на мача си с Баутиста Агут.

Другите два четвъртфинала са сред испанеца Пабло Кареньо-Буста и британеца Джак Дрейпър, и сред Томи Пол (САЩ) и Дан Еванс (Великобритания).

Кареньо-Буста в профил седмия подложен италианец Яник Синес с 6:2, 6:4, а Дрейпър преодоля Гаел Монфис с 6:2, 0:2 и отричане на французина. Монфис контузи десния си гален и не съумя да продължи мача.

Американецът Томи Пол се оправи с Марин Чилич от Хърватия с 6:4, 6:2, а Дан Еванс се класира напред след триумф над Тейлър Фриц от Съединени американски щати със 7:6(5), 1:6, 7:5.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР