Намирането на изчезнали деца чрез системата „AMBER Alert – изчезнало

...
Намирането на изчезнали деца чрез системата „AMBER Alert – изчезнало
Коментари Харесай

Българите ще могат да помагат за откриване на изчезнали деца чрез Facebook

Намирането на изчезнали деца посредством системата „ AMBER Alert – изчезнало дете “ става допустимо и у нас, с помощта на взаимната работа сред Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " (ГДБОП) и Фейсбук. Българските консуматори на обществената мрежа също ще могат да оказват помощ в търсенето на отвлечени или изчезнали малчугани .

Това стана ясно по време на взаимна конференция на ГДБОП, Министерство на вътрешните работи и чиновници в отдел " Сигурност " на Фейсбук, съобщи Actualno.com .

" България е едвам 15-тата страна в света , която ще се причисли към плана за сигнализация AMBER във Фейсбук ", съобщи Емили Вачър , шеф „ Сигурност “ в обществената мрежа.

Директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов изясни, че в случай че някой има информация за изчезнало дете откакто е видял сигнала в обществената мрежа, може да се обади на телефона към ГДБОП - 982 8353, на който дава отговор чиновник 24 часа, 7 дни в седмицата. Спиридонов добави, че ГДБОП работи от дълго време със обществената мрежа, като мотивите са най-различни, само че предпочитано касаят сигурността и закононарушения против деца в интернет пространството.

По време на конференцията стана ясно, че приложението „ AMBER Alert “ е помогнала на 900 изчезнали деца в Америка да бъдат избавени и върнати при фамилиите им.

Още детайлности за системата прочетете ТУК.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР