Намираме се в ситуация, подобна на физическия експеримент с котката

...
Намираме се в ситуация, подобна на физическия експеримент с котката
Коментари Харесай

Дончев сравни подхода на Радев с "котката на Шрьодингер" НА ЖИВО

Намираме се в обстановка, сходна на физическия опит с котката на Шрьодингер . Това съобщи вицепремиерът Tомислав Дончев на.

"Днес имаме късмет за институционален спор върху закона за държавния бюджет - институционален с присъединяване на най-ключовата политическа фигура в страната - тази на президента. От през днешния ден имаме вербален коментар върху бюджета и не можем да пропуснем мотива да участваме в дебата, подкрепяйки позицията си с цифри и причини. Дебатът е значим толкоз, колкото този в залата на Народно събрание ", сподели още той.

"В квантовата физика има прочут опит, който е конвенционален - котката на Шрьодингер. Това е логическа фиксия. Котката е по едно и също време жива и мъртва в един и същи миг. Ние се намираме в сходна обстановка, тъй като, в случай че следваме апелите и проепоръките на Радев, това, което вършим, е по едно и също време вярно и погрешно ", посочи вицепремиерът.

"По време на пандемия не е хубаво човек да се майтапи със заболяване, само че се багра, че демокрацията ни има низ от заболявания. Като стартираме от политическата дислексия и стигнем до политическата амнезия ", сподели Дончев.

"Ще ви насоча вниманието към април месец и апелите за още ограничения и помощ на фирмите, хората, фамилиите, държавните чиновници, апела за повече подкрепяне... Когато армията от безработни се множи всеки ден, мисля че е несвоевременно да занимаваме хората с връзките сред президентската институция и изпълнителната власт ", посочи той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР