Намираме се в ситуация, която показва, че силата на човек

...
Намираме се в ситуация, която показва, че силата на човек
Коментари Харесай

Донев за наводненията: Няма да остане нито един човек, който да е засегнат и да не бъде подпомогнат

„ Намираме се в обстановка, която демонстрира, че силата на човек е не да стои изправен и в никакъв случай да не пада, а когато падне, да може да се изправи. Всички институции и всички доброволци, които вземат участие по възобновяване на вредите от бедствието ни демонстрират, че силата е тъкмо в това – да бъдем единни в напъните си да помогнем на всички потърпевши жители “. Това съобщи пред журналисти служебният министър председател Гълъб Донев, който потърпевшото от наводненията с. Каравелово, съобщи Българска национална телевизия.

„ Държавата от първия ден организира избавителни дейности и е нещо неповторимо, че нямаме потърпевш или умрял. Да, има нанесени материални вреди, стихията връхлита за секунди, а възобновяване изисква време и старания “, сподели министър председателят.

Той съобщи, че всички старания и средства на страната са впрегнати за това да бъдат възобновени както инфраструктурата, по този начин и домовете на хората.

Донев разгласи, че ще бъдат предоставени краткотрайни жилища на хората, останали без домове, и че жителите могат да подават заявки и за еднократна помощ.

„ Ще бъдат отпуснати средства, ще бъдат обезпечени строителни материали, нужни за възобновяване на нанесените вреди по домовете на хората. Ще бъдат отпуснати диференцирано средства за това всеки един потърпевш, всяко едно домакинство да може бъде подкрепено и да знае, че страната стои компактно зад всеки потърпевш “, съобщи Донев.

Той разяснява и идния първи образователен ден като съобщи, че всички родители ще могат да получат и помощ за първия образователен ден. „ Няма да остане нито един, който е обиден, и да не бъде подкрепят ”, акцентира министър-председателят.

Реката е с извънредно огромен дебит, което демонстрира, че против природата няма по какъв начин да се борим, разяснява Донев. Той съобщи, че дератата са почиствани и повода за бедствието са големите количества дъжд

„ Изсичането на гората е проблем, само че с Министерството на земеделието установихме, че има сеч, само че тя не е безразборна и не е в нарушаване. За всяко изсечено дърво е обещано позволение. Ако е имало сеч и тя е законна, не може да бъде причина за бедствието ”, добави министър председателят. Виждате, че тази дървесина, която е нанесена тук по моста, от реката и по деретата, е дървесина, която е изкоренена. Всички аргументи, които са довели до това злополучие, ще бъдат изяснени “, добави министър председателят.

Той изясни, че още на следващия ден ще бъдат отпуснати храна и вода от държания запас за всички потърпевши общини и села.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР