Намаляването на парите за първите три дни болнични, плащани от

...
Намаляването на парите за първите три дни болнични, плащани от
Коментари Харесай

Синдикати, бизнес и държава обсъждат бюджета в навечерието на протести

Намаляването на парите за първите три дни болнични, плащани от работодателя, може и да се случи, само че не и следващата година. Това стана ясно от думите на финансовия министър ден преди митинга на синдикатите за по-високи приходи. Профсъюзите, бизнеса и страната започнаха разискването на Бюджет 2018.

Отказът на страната да понижи на 50 % парите, които се заплащат за болнични става известно не е финален. „ Това, което се разбрахме, е да отложим тази мярка, преди този момент да се опитаме с стандартни способи да понижим вредите за бюджета”, уточни Владислав Горанов.

От КНСБ регистрират, че редица браншове и следващата година ще останат на ръба: „ Социално подкрепяне, напоителни системи, домовете за деца и възрастни хора. Няма да подкрепим бюджета”, съобщи Любослав Костов от КНСБ.

От „ Подкрепа” се оповестиха срещу предлагането всеки който самичък реши да смени работата си, а по-малко от два месеца по-късно това бъде уволнен, да взима 180 лв. месечно.

Работодателите от Асоциацията на индустриалния капитал са безапелационни че новото условие е рационално, защото това ще постави завършек на специалността " незает ".

Протест на следващия ден ще има и под прозорците на Асоциацията на индустриалния капитал в България поради настояването й да отпадне класа за прослужено време.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР