Намаление на глобата за нередовните пътници в градския транспорт в

...
Намаление на глобата за нередовните пътници в градския транспорт в
Коментари Харесай

Намаляват глобите в градския транспорт, махат билетчето за багаж

Намаление на санкцията за нередовните пасажери в градския превоз в София от 200 на 50 лв. е едно от предложенията в новата разпоредба на Столичната община за услугата, която беше показана през днешния ден. Документът ще бъде качен на уеб страницата на Столичната община до седмица, като жителите ще имат един месец да изпращат оферти.

Предлага се още отпадането на спомагателното таксуване за ръчен багаж, въвеждане на цена на билет за нощен градски превоз и зеления билет от 1 лев при замърсен въздух.

Глобата от 200 лв. се постанова, в случай че неточен пасажер откаже да купи карта за 40 лв. от контрольорите, открили нарушаването. Картата от 40 лв. обаче ще остане.

Плащането на билет за багаж при пътешестване в столичния градски превоз отпада и носенето на куфари към този момент ще е гратис.

Билетът за нощен градски превоз ще коства 2 лв., като ще важи за всички линии, които ще бъдат пуснати през цялата вечер. През лятото общината ще пусне пробно 4 нощни линии, с които жителите ще могат да доближават до всички елементи на града. Зафир Зарков сподели, че следва те да бъдат избрани, само че работното време ще бъде от 00:00 до 04:00 часа. През това време пасажерите ще могат да употребяват всяка една линиите и да се прекачват единствено с един билет.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР