Наложило се е шведска зоологическа градина да застреля три шимпанзета,

...
Наложило се е шведска зоологическа градина да застреля три шимпанзета,
Коментари Харесай

Шведска зоологическа градина застреля три бягащи шимпанзета

Наложило се е шведска зоологическа градина да простреля три шимпанзета, откакто са избягали от заграждението си, като обстановката към момента не е овладяна.

Четвърти примат е бил ранен от патрон, оповестяват от компанията, която ръководи зоологическата градина " Фурувик " на към 200 км северно от Стокхолм.

" Шимпанзето се смята за животно с висок риск. Ако подобен тип животно излезе на открито в зоопарка, то може да съставлява опасност за живота на хората ", съобщи пред Агенция Франс Прес Аника Троселиус, представител на " Паркове и курорти ".

Пет от седемте шимпанзета в зоопарка съумяха да избягат от заграждението си малко след обяд (11:00 по Гринуич) и се разхождаха свободно из зоопарка.

Все още не е известно по какъв начин са избягали.

Понастоящем зоологическата градина е затворена за гости за сезона, само че чиновниците са били евакуирани или им е било подредено да се приберат на безвредно място.

Решението за застрелване на шимпанзетата беше остро подложено на критика в обществените мрежи.

Според зоологическата градина успокояването на животните " не е било опция ".

" За да изстреляте упойваща стрела, би трябвало да сте доста покрай животното. Освен това би трябвало да изчакате до 10 минути, с цел да подейства успокоителното ", се споделя в изказването на зоопарка.

Следобед четирите оживели примата на зоопарка бяха в постройката за маймуни, само че към момента не се бяха върнали в заграждението си, написа зоопаркът " Фурувик " в настояща информация във Фейсбук.

" Това значи, че не можем да позволим на хората да се движат свободно в зоопарка и към момента сме в положение на нараснала подготвеност ", обявиха от зоопарка.

Бягството на шимпанзетата се случва след няколко други шумни бягства в Швеция.

В края на октомври кралска кобра се измъкна от музея навън и парка за животни " Скансен " в Стокхолм и беше изчезнала за към седмица, до момента в който не се върна сама.

Месец по-късно две огромни сиви сови избягаха от волиерата в същия зоопарк, само че по-късно се върнаха назад.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР