Наложени са дисциплинарни наказания на трима души заради размяната на

...
Наложени са дисциплинарни наказания на трима души заради размяната на
Коментари Харесай

Директорът на “Шейново“ няма да подава оставка, с дисциплинарни наказания са трима души

" Наложени са дисциплинарни санкции на трима души поради размяната на бебетата. " Това заяви директорът на болница „ Шейново “  Румен Велев. Той разгласи, че няма да подава оставка.
Прочетете още
" Докладът на Медицински контрол не беше изненада за нас, тъй като огромна част от нещата съответстваха с това, което сподели нашата вътрешна инспекция. А точно какво е станало с размяната на бебета и кой какъв пропуск е направил, с цел да се стигне до такава степен. На базата на тази вътрешна инспекция, постанових дисциплинарни санкции на трима души. Това значи предизвестие за уволняване. Старшата акушерка е намалена в длъжността. Има наказване и за дежурния доктор и началника на Неонатологичното отделение  ", сподели Велев.

Той изясни, че има промени при изписването на бебета

„ Направихме промени при изписването на бебетата, с цел да не се стига до сходни случаи. Освен акушерката, която дава бебето, ще се разписва още един чиновник на болничното заведение. Двойна инспекция ще имаме. Майката, която досега се е разписвала, че даваме нейното бебе, което е родила, ще би трябвало напишат номера на гривната на бебето и ще имаме надзор и от страна на родителите “, изясни той.  

Велев добави, че ще се постараят майката и бебето да са допустимо най-дълго дружно в болничното заведение. 

Вчера стана ясно, че майките на двете девойки може и да не водят продължителни правосъдни каузи, стига непринудено да се съгласят да си върнат биологичните деца.
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР