Наказаният с доживотен затвор без право на замяна за убийство

...
Наказаният с доживотен затвор без право на замяна за убийство
Коментари Харесай

Осъден в Хасково до живот иска от килията 50 бона за култура

Наказаният с пожизнен затвор без право на подмяна за ликвидиране в Хасково Назъм Азис съди страната за обезщетение от 50 000 лв., тъй като зад решетките не му били обезпечени културни и осведомителни мероприятия, заяви Дарик.
37-годишният Назъм Азис предяви рекламация за 10 000 лв. от Министерството на правораздаването, и по-конкретно от ареста в Хасково и пандизите в Стара Загора, Пловдив и Пазарджик, където е обитавал за разнообразни интервали. От Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " пък изиска още 40 000 лв. поради нечовешко и унизително отношение от администрациите на същите ведомства.
Назъм е от кърджалийското село Светулка. Излежава доживотна присъда за ликвидиране на таксиметровия водач Димитър Янакиев от Хасково. Прострелял го във врата на 21 против 22 юни 2006 година, с цел да се тренира за професионален убиец. Преместен е в Пазарджик само че 14 април 2014 година от Старозагорския затвор, където е почнал излежаването на наказването си.
Преди време Азис завоюва дело против Главна дирекция " Изпълнение на наказванията ", откъдето би трябвало да му бъде изплатено обезщетение от 490 лв.. Решението за това бе взето от Административния съд в Пазарджик и евентуално ще бъде изработен опит за обжалване пред Върховен административен съд. Магистратите отхвърлят цялостния размер на желае - 1000 лв., на колкото пандизчията е оценил неудобствата, прекарани по време на 7-дневно наказване в карцера.
Той съумя да осъди дирекцията на пандизите и за 200 лв. плюс лихви, тъй като от управлението на локалната тюрма забавили изпращането на писмата му до основния прокурор Сотир Цацаров и Европейския съд за правата на индивида./Марица

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР