Нахлуването на Русия в Украйна предизвика огромна вълна от състрадание

...
Нахлуването на Русия в Украйна предизвика огромна вълна от състрадание
Коментари Харесай

Повсеместна подкрепа за украинските граждани

Нахлуването на Русия в Украйна провокира голяма вълна от съчувствие във всички прилежащи и близки страни, в това число и в България, както и искащи да помогната на украинските жители, които напущат страната. Украинци, бягащи от войната, към този момент има и в България. Първите рейсове, тръгнали от Одеса в петък, към този момент дойдоха тази заран.

Организация за помощ и поддръжка тече в обществените мрежи. Хора показаха подготвеност да дават домове, превоз и неща от първа нужда.

В интернационалната група се приема и търси всякаква помощ без значение от коя страна сте. В групите и се предлага помощ в границите на България.
Всеобща взаимност
Други избират да оказват помощ със средства. Повечето огромни интернационалните филантропични организации, в това число Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците, и сега интензивно работят в Украйна и прилежащите страни, където броят украинските жители, бягащи от войната, нараства. По последни данни броят на хората, изселили се от регионите на бойните дейности, към този момент надвишава 150 хиляди души, като най-малко 120 хиляди от тях към този момент са достигнали територията на прилежащи страни. В близките на Украйна страни също има мощна вълна на гражданска поддръжка. До края на петъчния ден в прилежаща Полша пристигналите бяха към 30 хиляди души. Огромно количество поляци доброволстват, осигурявайки друга помощ за бежанците. Хотелите са цялостни, а част от полските жители, показват подготвеност да одобряват украински бежанци.
Реклама
Групата в Познан даже предлага разхождане и приютяване на домашни любимци, пристигнали с украинските си притежатели.
Хотели за настаняване
В България на държавно равнище се работи в посока настаняване по хотели. Преди два дни министърът на туризма Христо Проданов съобщи, че страната ни има подготвеност да подслони 2000 - 4000 украински жители в хотели у нас.

" Хора, евакуиращи се от Украйна, идват на наша територия. Това, което вършим ние, е да събираме предложения от притежатели на хотели, които да употребяваме за бази за настаняването им - несъмнено против възнаграждение ", съобщи тази заран министърът. По думите му парите ще дойдат от държавния бюджет. " Искаме да предложим нощувка и цялостен интернат с изхранването. Това е, което сме подали като оферта на хотелиерите. Ще разчитаме несъмнено и на европейска взаимност. Защото като най-близка страна до Украйна е обикновено бягащите от военните дейности да се извърнат към нас ", сподели още той.

Ограничения няма, като могат да аплайват хотелиери от цялата страна, които могат да дават заслон и поддръжка. В Министерски съвет ще бъде ситуиран координационен център, който ще разпределя идващите. " Надяваме се до понеделник да имаме подготвеност да свършим това, което се чака от нас ", заключи той.
Реклама Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Калина Горанова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР