Наградата Златно перо“ за мен е едно голямо признание, но

...
Наградата Златно перо“ за мен е едно голямо признание, но
Коментари Харесай

Подполковник Ради Радев: Гвардейският оркестър задава тона на музикалната култура у нас

„ Наградата „ Златно перо “ за мен е едно огромно самопризнание, само че на първо място тя е самопризнание за моите учители, които за мен отвориха прозореца към знанието, към огромната сцена, към изкуството. Това е самопризнание за Българската войска. В своята история тя постоянно е имала най-хубавите духови оркестри, които са основали музикалната просвета на нашата страна.

Това е самопризнание за националната гвардейска част и за гвардейския внушителен духов оркестър. С него се научих да работя, да бъда на сцена, да бъда виновен. В него работят страхотни експерти, които имат достойнството да пазят престижа както на нашата страна, по този начин и на музикалната просвета зад граница “.

Гвардейците са в остарялата столица за Деня на Независимостта

Това разяснява пред bTV подполковник Ради Радев, основен диригент на Българската войска и шеф на Гвардейския внушителен духов оркестър.

„ Гвардейският оркестър задава тона на музикалната просвета в България “, уточни той и дефинира своята задача в основаването на мост за бъдещето за нашите деца.

“Това е единственият български оркестър, който е имал неповторимият късмет да музицира пред аудитория от над 15 000 фенове. Това е единственият български оркестър, който е взел участие на най-големият интернационален церемониал на военни оркестри с над 230 оркестъра от целия свят и гледан онлайн от над 300 000 фенове. Това е самопризнание за гвардейските музиканти “, уточни той.

Гвардейският внушителен духов оркестър с коледен концерт в зала " България "

„ На национални празници и държавни мероприятия гвардейският оркестър извършва празнична музика, маршова музика, постоянно е вдъхновявал духа на нашия народ. Има събрано комбиниране от богати облици. В този оркестър са работили едни от най-големите капелмайстори в нашата история, ерудити композитори, които са оставили своя отпечатък в музикалната ни просвета “, уточни Ради Радев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР