Нагледахме се на толкова много пропаганда, манипулации, фалшиви ходове, биткаджийство.

...
Нагледахме се на толкова много пропаганда, манипулации, фалшиви ходове, биткаджийство.
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: Ако референдумът на „Възраждане“ успее, това ще счупи държавата

Нагледахме се на толкоз доста агитация, операции, подправени ходове, биткаджийство. Сами политиците си създадоха минно поле, накъдето и да тръгнат ще настъпят мина. Това е доста ужасно, съобщи президентът на България (2012–2017 г.) Росен Плевнелиев в ефира на бТВ.

„ Днешните политици не би трябвало да се вслушват в своите „ почитатели “, а да дават решения на своите гласоподаватели. Незаконният арест на Борисов можеше да не се случи, в случай че бяхме дали ред на верния метод – демократичния. Това беше чист, див популизъм, нека се отървем от това “, безапелационен е той.

„ Опасностите са доста. Като са споделили „ А “, ще кажат „ Б “. Трябва да се направи държавно управление. Минирано е пространството, една от тях да настъпим, ние сме наникъде. Едната мина - в случай че референдумът на „ Възраждане “ успее. Ако не създадем законите, които да възстановят чувството за правдивост у жителите, няма да можем да минем напред. Ако не приемем законите по ПВУ, осъждаме страната на застой “, предизвести той.

Той съобщи, че България има потребност от държавно управление, само че не такова на Радев.

„ Истински скърбя, само че предупреждавах, че огромната борба е сред демократи и популисти. Днес може би е последният ни късмет да се измъкнем. Крайно време е политиците да се разсънят, да се сетят, че президентът Желев ни учеше по какъв начин демокрацията се лекува с повече народна власт “, добави той.

По думите му формули има, належащо е държавно управление: „ Най-справедливо би било това, което приказваме преди 6 месеца – евроатлантическо държавно управление. Просто би трябвало да се случи. “

„ Има три разновидността съгласно мен. Ако нямаме държавно управление, ще бъдем очевидци на груповото самоубийство на всички проевропейски партии. Програмно държавно управление на ГЕРБ. Ако това не стане, ПП-ДБ имат самодейността, само че в случай че създадат държавно управление с ярки политически фигури, ще сбъркат – няма ГЕРБ да ги поддържа. Третият вид – формула с третия мандат на едно програмно държавно управление с една година живот. Защо една година? Референдумът на „ Възраждане “ ще счупи всичко в България. Президентът да стартира към този момент консултациите “, счита още той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР