Наетите сървъри на MaxCloudON са предназначени основно за тежки компютърни

...
Наетите сървъри на MaxCloudON са предназначени основно за тежки компютърни
Коментари Харесай

MaxCloudON вече предлага и GPU наети сървъри


Наетите сървъри на MaxCloudON са предопределени главно за тежки компютърни калкулации
(снимка: MaxCloudON)

Компанията за облачни услуги MaxCloudON дава наети сървъри (dedicated servers) за отдалечено прилагане, на налични цени, които клиентите могат да употребяват за тежки компютърни калкулации, фотограметрия, рендиране, симулации, създаване на изкуствен интелект или като централен сървър за дистрибуция на виртуални машини за чиновниците .

Сървърите, които MaxCloudON предлага, са както бюджетни решения, основани на Intel Xeon процесори, по този начин и по-висок клас AMD EPYC сървъри с до 256 изчислителни влакна (threads), подобаващи за корпоративни клиенти.

Новото попълнение към проектите на MaxCloudON са (графичен ускорител). Те също се оферират в два разновидността:

С ясната и транспарантна ценова политика на предплащане, MaxCloudON може да задоволи разнообразни потребности – както на хора, работещи на свободна процедура, по този начин и на огромни организации.

Фирмата предлага тестов сървър на всеки новорегистриран и доказан клиент, който може за 48 часа да тества услугите на MaxCloudON изцяло гратис. Сървърите на MaxCloudON се отдават без спомагателни такси за апаратура, трафик и работа в мрежа, няма ограничавания по отношение на софтуера и времето на работа на процесора.

Каква е разликата сред Dedicated Servers (наети сървъри), Shared Hosting (споделен хостинг) и VPS?

Shared hosting, VPS и са разнообразни типове абонаменти проекти.

При споделения хостинг и VPS имате повече от един клиент (наемател) на сървър, което прави тези проекти по-евтини, само че и основава проблеми с „ шумни съседи ”, които могат да натоварят сървъра дотам, че да не можете да го употребявате в даден миг.

При dedicated servers (наети сървъри) имате единствено един наемател на сървър, който може да употребява 100% от ресурсите на този сървър, което води до нараснала сигурност, успеваемост и непоклатимост.

За какво са подобаващи наетите сървъри от MaxCloudON?

Нашите сървъри са предопределени главно за heavy-computing действия (тежки компютърни изчисления) и могат да устоят на дълготрайно натоварване. По-долу може да се запознаете в детайли с два от методите за прилагане на наетите сървъри.

Един от методите, по който можете да употребявате наетите сървъри, е за рендиране. Сървърите на MaxCloudON, основани на Dual AMD EPYC 7702, имат впечатляващ резултат от 78 654 точки на Cinebench R23, което ги прави два пъти по-ефективни от най-бързия, все още,  комерсиален процесор Intel i9-13900 KS с резултат 39 706 точки. Както знаем, този тест употребява тъкмо рендирането на фотореалистична сцена, като развой за натоварване и тестване на системата и пресмята резултатът на база скоростта, с която тя се оправя с тази задача. Ако Вашата компания се занимава със основаването на 3D дизайн или анимация, можете да свържете няколко сървъра и да си извършите „ Облачна Рендер Ферма ”, което ще Ви излезе доста по-евтино от стандартна „ Рендер Ферма ”.

А с новите GPU сървъри ще можете да рендирате без проблеми и всичко, което до момента не сте могли да вършиме на CPU сървъри, тъй като сте имали потребност от хардуерно ускоряване (hardware acceleration).

С  предлагането на GPU сървъри, MaxCloudON усили доста опцията на клиентите да употребяват сървърите за Машинно образование. По последни статистики, графичните ускорители (GPU) са три пъти по-бързи от централния процесор (CPU), когато се употребяват за Машинно образование. Това се дължи на обстоятелството, че при машинното образование се извършват доста, само че относително лесни и независещи една от друга задания, което ги прави подобаващи за редом осъществяване. В това отношение GPU имат доста предимство, тъй като актуалните GPU се състоят от доста дребни и не толкоз ефикасни ядра. Например, Nvidia Geforce RTX 3090  има 10 496 Cuda ядра – за съпоставяне, множеството сървъри имат по 64 ядра на всеки процесор и до два процесора, затова, един добър сървър може да има 128 ядра и да извършва 256 влакна (threads). В момента MaxCloudON предлага сървър с 4 видеокарти 3090, като по избор на клиента могат да се прибавят спомагателен брой карти посредством потребление на създадените особено за тази обстановка райзъри (PCIe Risers).

Друго предимство на GPU пред CPU е огромното количество VRam, която работи и на  по-бърза периодичност от общоприетата RAM. Това разрешава да се заредят огромни масиви от информация, които са налични доста по-бързо в сравнение с централният процесор може да има достъп до систематичната RAM, заради по-голямото разстояние от процесора до RAM слотовете, както и по-ниската работна периодичност, като цяло.

Повече за услугите на компанията можете да видите на
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР