Наесен ще е страшно. Газът ще поскъпне. Всичко ще поскъпне.

...
Наесен ще е страшно. Газът ще поскъпне. Всичко ще поскъпне.
Коментари Харесай

Газът в нашия дом

Наесен ще е ужасно. Газът ще нарастне. Всичко ще нарастне. Как ще се отопляваме? Как ще живеем? Как ще оцелеем?

Това са тревожните въпроси, които си задава елементарният човек, който живее от заплата до заплата. Или който живее на заеми до заплата. Още по-тревожни въпроси си задават хората, работещи в предприятия, застрашени от банкрут поради понижените доставки на газ.

Това обаче нито за момент не смущава веещите украински флагове на площада. Тях цената на газа не ги стряска. Те не мислят за другите: за елементарните трудови хора, които колкото да свързват двата края, за пенсионерите, за бедните.

Не било морално да се купува по-евтин газ. Това е следващата нелепост, която слушам. Морално е народът да не студува и гладува. Още повече, че хората от площада изобщо не са наясно с аргументите за спора в Украйна, нито го схващат. Те сляпо имат вяра на антируската агитация, брутално прокарвана у нас от Съединени американски щати и слаба Европа. Защото самите са станали част от нея.

Това са те - българските неолиберали, артикул на западното въздействие. Либерал идва от независимост. Само че тук за никаква независимост не става дума. Българските неолиберали са фракция. За тях единствената вярна позиция е тяхната, всичко останало е путинска агитация, всеки мислещ друго - замърсен болшевик и сътрудник на Путин. Тяхното мислене е лимитирано, вкарано в демократичните стандарти, които постоянно нямат нищо общо с действителността. Самите те - богати и преуспели, самоопределящи се като " умни и красиви ". Много постоянно финансирани от западни фондации и организации. Егоизмът е главната им линия. Затова и не им пука какво става с останалата част от народа ни.

За войната в Украйна трябвало да има единствено една позиция. Ние сме създали своя избор и той не предстои на подозрение. Ама, извинете, това не е ли тирания?

Една от грешките на предишното държавно управление беше външната политика. Русофобията не ни отива. Не единствено поради вековните политически, стопански, исторически, културни и духовни връзки с Русия. Но и поради чисто рационалните ползи на България. А те непроменяемо минават през положителни връзки с Кремъл. Италия, Франция, Австрия, Германия не се срамят да купуват съветски газ по схемата на Москва. Но ние не можем, вижте какъв брой сме кардинални. За унгарския министър председател Виктор Орбан ползите на страната му стоят над всичко. Унгария продължава да поддържа тясно партньорство с съветското държавно управление. Нашите политици да вземат някой и различен урок по този случай, а не да бъдат " йесмени ".

Затова би трябвало доста да внимаваме и да се активизираме на идните избори и да не допуснем още веднъж русофоби във властта. Защото и от ГЕРБ обявиха, че изрично се разграничават от " Газпром "...

Доколкото си припомням, съветската компания имаше едно лого " Наш дом - " Газпром ". Ако желаеме в домовете ни тази зима да е топло и уютно, би трябвало да допуснем в нашия дом да влезе газ от " Газпром ". За да може елементарните трудови хора, пенсионерите, обществено слабите да са добре, би трябвало да сме по-мислещи. Това го изискват ползите на България.

Преговори с " Газпром " - не в случай че е неотложно, а тъй като е неотложно.

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР