Надяваме се до края на годината да имаме разширяване на

...
Надяваме се до края на годината да имаме разширяване на
Коментари Харесай

Педро Санчес: Надяваме се до края на годината да имаме разширяване на Шенген към Румъния и България


" Надяваме се до края на годината да имаме разширение на Шенген към Румъния и България " - това сподели на заключителната конференция на европейските водачи министър председателят на Испания Педро Санчес. 

Същевременно ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел изрази увереност, че ще бъде открито решение за актуализацията на бюджета на Европейски Съюз на изключителната среща на върха, която, по думите му, ще се организира в края на януари или началото на февруари. 

Лидерите не реализираха единодушие по въпроса през вчерашния ден, защото Унгария наложи несъгласие върху плануванаъа помощ от 50 милиарда евро за Украйна.

" Работим доста крепко, с цел да реализираме единодушие на всички 27 страни-членки. Но би трябвало да работим и за евентуални други възможности, с цел да имаме настоящи решения, в случай че това не стане ", сподели от своя страна председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен. 

Според дипломати, един от разновидностите е всяка от 26-те страни от Общността да подписа двустранни съглашения с Украйна.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР