Надяваме се, че Продължаваме промяната няма просто да преразпределят едни

...
Надяваме се, че Продължаваме промяната няма просто да преразпределят едни
Коментари Харесай

Христо Иванов: Борисов е приключил! Чакам да видя програмата на Кирил и Асен

Надяваме се, че " Продължаваме промяната " няма просто да преразпределят едни гласове, които към този момент са мобилизирани за смяна, а че ще мобилизрат спомагателни гласоподаватели. Това сподели пред Българска национална телевизия съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов.

" Вместо да преразпределяме, да търсим уголемение на общата поддръжка ", призова Иванов. Той добави, че гледа на плана на Кирил Петков и Асен Василев с " вяра и положително отношение ".

" Демократична България резервира своите позиции. " Това сподели Иванов във връзка социологическите проучвания, които отреждат второ място на " Продължаваме промяната ".

Според него заявката на новата полит групировка за реализиране на леви цели посредством десни политики е просто " ярка фраза ". " Искам да видя съответна стратегия. В детайлите се крие дяволът. Тогава да разясняваме. Това са общи поръчки. Ние сме положителни, подготвени на разговор и взаимоотношение, надяваме се, че ще останем единомишленици. Прдедлагахме общо явяване, с цел да не се получи изкуствено опълчване ", каза Иванов.

И добави, че съгласно същите тези социологически проучвания излиза наяве, че нито една партия няма да може да " командва ". Според него би трябвало да се приложат " класическите техники на договаряне на обединения и взаимни отстъпки, които обаче са в полза на хората и в непрекъснат режим на отчетност ".

" Не коцентрация на власт ", изтъкна Иванов. Според него би трябвало да има друго ръководство освен като лица, само че и като логичност, обвързвана най-много с отговорността пред обществото.

" Да има доста ясни програмни задължения за модернизацията на страната.  България има голям капацитет, само че с цел да се отключи, трябват промени, някои от тях ще бъдат сложни ", каза Иванов.

Той бе безапелационен, че би трябвало да има ясни болшинства - непрекъснати, а не плаващи. " Германските модели постоянно се оказват много положителни. Това е моделът на развитите демокрации ", каза още Иванов.

И добави, че " Демократична България ще бъде поръчител за сходен модел за конструиране на ръководството, наблягайки още веднъж върху отчетността пред обществото.

" Малко акцент върху отчетността. Да подсигуряваме ясната отговорност. Не просто по какъв начин ще раздадем едни пари, а по какъв начин ще бъдат създадени ", поясни Иванов.

Той още веднъж не отговори съответно на въпроса - кой ще е претендентът за президент на " Демократична България ".

" Ситуацията е безпрецедента, съвместяването на избори значи, че би трябвало да се вземат решение дружно. Нашият значим приоритет е да осъществим своята неповторима функционалност, задача, да фокусираме опълчването против всяка централизация на власт, което е причина за корупция ", коментира Иванов.

И добави: " Задачата ни е по-голяма, явяването на едните и другите избори е единствено тактически въпрос. Да осъществим ролята на сдържащата мощ. Да споделяме освен какво да се прави, само че и какво да не се прави. Само " Демократична България " може да извърши тази функционалност.

Ситуацията е комплицирана, обсъждаме разнообразни разновидности. Когато имаме подготвеност, ще го обявим. "

Според Иванов би трябвало да се избегнат " лидерски планове от кандидат-спасители, да заместят Бойко, Доган, да концентрират власт в себе си ".

" Проблемът не е по какъв начин да махнем Борисов - той завърши ", убеден е Иванов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР