Надяваме се, че можем да разчитаме на САЩ, заяви днес

...
Надяваме се, че можем да разчитаме на САЩ, заяви днес
Коментари Харесай

Зеленски във Вашингтон: Надяваме се, че можем да разчитаме на САЩ

Надяваме се, че можем да разчитаме на Съединени американски щати, съобщи през днешния ден във Вашингтон украинският президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога, представен от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12193
Зеленски сподели това в тирада пред американски военни, на фона на въпроси във връзка с жизненоважната американска помощ за Украйна в областта на сигурността.

" Ние няма да се откажем. Знаем какво да вършим и можете да разчитате на Украйна. И се надяваме също по този начин, че можем да разчитаме на вас ", сподели Зеленски в своята тирада в Националния университет по защита.

Правителството на американския президент Джо Байдън предизвести Конгреса на Съединени американски щати, че в случай че не бъде възобновена военната помощ за Киев, везните във войната в Украйна може да се наклонят в интерес на Русия, като се появят закани за националната сигурност на западните страни.

Очаква се на следващия ден Зеленски да се срещне с президента Байдън и с конгресмени.

Много законодатели републиканци показват подозрения по отношение на това дали да бъде продължавана помощта за Украйна, отбелязва Ройтерс.

Войските на съветския президент Владимир Путин нахлуха в Украйна при започване на предходната година. Така стартира една война, в която са убити или ранени стотици хиляди хора, и по този начин се стигна до най-голямата борба сред Русия и Запада от шест десетилетия.

Американският президент Джо Байдън изиска от Конгреса 61,4 милиарда $ за военно финансиране на Украйна като част от пакет за помощ на обща стойност 110 милиарда $, който да включва също финансиране за Израел и за справяне с провокации в региона на националната сигурност, напомня АП. Засега обаче настояването на Байдън за изключителния пакет не е задоволено от Конгреса, защото бе обвързано с дебата за имиграционната политика на Съединени американски щати и за сигурността на американските граници.

Американският министър на защитата Лойд Остин, който беше дружно със Зеленски в Националния университет по защита и също държа тирада там, предизвести, че Путин към момента се надява на победа в Украйна. Остин увери, че поддръжката на Съединени американски щати за Украйна остава " непоколебима ".

" Въпреки закононарушенията си и макар изолацията си Путин към момента има вяра, че може да надвие Украйна и че може да надвие Америка. Той обаче бърка ", съобщи Остин, като завоюва с думите си аплодисментите на публиката. " Ангажиментите на Америка би трябвало да бъдат изпълнени ", акцентира министърът, явно обръщайки се към Конгреса.

Откакто съветските сили нахлуха в Украйна, американските конгресмени са одобрили над 110 милиарда $ помощи за Украйна. Откакто обаче републиканците откриха надзор върху Камарата на представителите през януари, Конгресът не е одобрявал средства за Украйна, отбелязва Ройтерс.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР