Надявам се днес да успеем, да излезем единни, силни и

...
Надявам се днес да успеем, да излезем единни, силни и
Коментари Харесай

Борисов в Брюксел раздава подкрепа във всички посоки

Надявам се през днешния ден да успеем, да излезем единни, мощни и да се оправим с провокациите, които и сега работят, съобщи министър-председателят Бойко Борисов в Брюксел преди началото на днешните полемики в границите на Европейския съвет, заяви държавната пресслужба.

От известието се схваща, че министър председателят е подкрепил по едно и също време оферти, които наподобяват несъвместими. Така да вземем за пример, той изразил безапелационна поддръжка за европейските си сътрудници, които са за предлагането на Европейската комисия отсега нататък отпущането на европейски средства да бъде обвързано със положението на върховенството на закона в европейските страни. Заедно с това обаче той счита, че би трябвало да се регистрират и страховете на някои от страните, които се опълчват на този принцип.

" До в този момент главната тематика на диалозите е върховенството на закона и кой какво схваща под тази тематика. Аз съм подкрепил всичките му разновидности, само че има страни членки, които се тормозят. Примерно словенският сътрудник, който е бил вкаран в пандиза от поръчкови съдии и прокурори, по-късно, кагато излезе, е спечелил изборите с мнозинство и още веднъж е министър председател. И ми ги описа тия работи. Как може едно господство на закона в действителност да унищожи човек. Други страни членки имат терзания по отношение на Истанбулска спогодба, гей бракове, възбрана на аборти, малцинства ", уточни Борисов пред българските публицисти и повтори вчерашните си думи - че позицията на България е да поддържа върховенството на закона във всичките му разновидности.

Освен Словения против обвързването на средствата със положението на върховенството на закона са Унгария и Полша, чиито държавни управления са в спор с Европейската комисия по тази тематика.

" Надявам се да се откри компромис, с цел да вървим към Многогодишната финансова рамка. Отделните стълбове са значими, пандемията върлува със страшна мощ, всички споделят, че есента ще бъде доста тежка ", съобщи още министър председателят Бойко Борисов. Министър-председателят удостовери позицията се, че Европейски Съюз би трябвало да има общ медицински протокол и да се концентрира върху идващите шест месеца, когато обстановката ще бъде най-тежка.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР