Надявам, се че атаката към службите за сигурност не е

...
Надявам, се че атаката към службите за сигурност не е
Коментари Харесай

Президентът: Надявам, се че атаката към службите за сигурност не е опит за тяхното политизиране

Надявам, се че офанзивата към службите за сигурност не е опит за тяхното политизиране. Допреди година това беше процедура и мощно се надявам ръководещите да не потеглят по този отритнат от обществото ни, циничен управнически модел. Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти в отговор на въпрос за работата на службите за сигурност.

Държавният глава дефинира като „ попълзновение “ апелите за промяна на управленията на службите и уточни, че в случай че всяка новодошла власт или нов парламент „ подменя “ ръководителите им, то това значи тези служби да работят за властта, само че не и за България, изключително в региона на корупцията. „ Не желая и да си помисля, че измежду ръководещите и в Народното събрание има хора, които се тормозят да не би някаква сензитивна информация, касаеща битката с корупцията, да стане притежание и на президента “, съобщи Румен Радев. Той акцентира, че неслучайно законодателят е планувал ръководителите на службите да са на мандатна служба и разделяне на управляващите при назначение на ръководителите, които се оферират с решение на Министерския съвет и указът за назначението им се подписва от президента.

„ Няма пробив в сигурността, има пробив в здравия разсъдък “ – по този начин президентът отговори на въпрос за мненията по адрес на дейностите на чиновниците на Националната работа за защита на 3 март на връх Шипка. Държавният глава съобщи, че няма да желае оставката на началника на НСО.

„ Не е работа на НСО, на ДАНС или на Министерство на вътрешните работи да ринат сняг пред премиера. Тяхната работа е да го предупредят за вероятни провокации и да подсигуряват неговата сигурност, което и направиха и получиха персонална признателност от премиера “, съобщи Румен Радев. Той уточни, че не е в компетенцията на министрите да дават оценки за работата на службите за сигурност изключително когато това е отвън техния сектор. „ Работата на министрите е да се борят дейно с тежката икономическа и обществена рецесия, да основават условия за резистентен стопански напредък, който всички българи чакат “, съобщи президентът.

Президентът прикани на фона на военните дейности в Украйна да се сътвори единна национална система за ръководство при рецесии. „ Проблемите са тежки, извънредно дълбоки и те не се изчерпват единствено с обявяване на укрития, ресурси, йодни таблетки и така нататък “, съобщи Румен Радев. По думите му, страната ни няма подготвеност с проекти и модели за деяние, проблем е и подготовката на популацията и на хората, които би трябвало да ръководят рецесиите. „ Това е система, занемарена от десетилетия, и в този момент ние на десетия ден от бежанската вълна вършим щаб, а когато стартират да стрелят по някой нуклеарен реактор или централа, ние се сещаме за укрития. Затова чакам от отрасловите министри, институции, от законодателя, енергични ограничения за основаване на единна национална система за ръководство на рецесии, за прекосяване от реактивен към самодеен метод при ръководството на рецесиите “, уточни Румен Радев. Президентът изрази вяра способените институции да работят интензивно по краткосрочните неотложни ограничения и ограниченията в средносрочен проект, набелязани на срещата, която той инициира предходната седмица с представители на държавното управление и на службите.

Президентът Радев поддържа министър-председателя Кирил Петков, че при разискване на нови наказания против Русия би трябвало да се направи изключение за възможна възбрана на вноса на съветски природен газ и нефт. „ Ако желаеме да си унищожим стопанската система, да създадем и това “, съобщи Румен Радев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР