Надрасканите протоколи и многото невалидни бюлетини са вследствие на връщането

...
Надрасканите протоколи и многото невалидни бюлетини са вследствие на връщането
Коментари Харесай

Крум Зарков: Надрасканите протоколи и невалидните бюлетини са заради връщането на хартията

Надрасканите протоколи и многото невалидни бюлетини са в резултат на връщането на хартиената бюлетина, а не на организацията на вота.

Това разяснява пред публицисти служебният правосъден министър Крум Зарков. Той уточни, че не е изследвал въпроса за анулиране на изборите от 2 април и напомни, че партиите признават резултатите.

Сгрешените протоколи сме ги виждали и преди, те не са нещо ново, само че бяхме преодолели този недостатък, сподели още той. По думите му служебното държавно управление е направило всичко допустимо в една сложна обстановка да провежда предварителния парламентарен избор. Видеонаблюдението, съгласно министър Зарков, е било съвсем невъзможна задача, по тази причина той изрази вяра идващият парламент да прочете деликатно разбора, който се чака да бъде изработен по тематиката както от Централната изборна комисия, по този начин и от Обществения съвет към ЦИК.

Да се надяваме, че идващите парламентарни избори няма да са толкоз скоро, сподели още Зарков и напомни, че има доста значими закони за приемане. Сред тези, които министерството ще внесе в Народното събрание, са Механизмът за надзор на основния прокурор, антикорупционното законодателство, Законът за физическия банкрут и други Според Зарков няма нищо противоконституционно в концепциите за промени на Закона за правосъдната власт и Наказателно-процесуалния кодекс, касаещи отговорността на основния прокурора. Съдебната промяна може да е съединителен фактор на устойчиво болшинство, разяснява още той.

Правосъдният министър Крум Зарков участва на церемонията по встъпване в служба на ръководителя на Националното бюро за правна помощ Наталия Илиева.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР