Надеждите на крайнодесните партии за изграждането на мощен нов блок

...
Надеждите на крайнодесните партии за изграждането на мощен нов блок
Коментари Харесай

Полша разбива надеждите на крайнодесните за съюз в Европарламента заради Русия

Надеждите на крайнодесните партии за построяването на мощен нов блок в новия Европейски парламент претърпяха провал през днешния ден, откакто ръководещите националисти в Полша изключиха присъединението към такава група поради острите разлики по отношение на връзките с Русия , оповестява " Ройтерс ".

Крайнодясната италианска партия " Лига " беше един от най-големите спечелили в евроизборите, а нейният водач, вицепремиерът Матео Салвини, се опита да убеди европейските националистически партии да оставят настрани разликите си и да образуват 10-членен Европейски алианс за хората и нациите в новия парламент.
 Найджъл Фараж няма да се причисли към алианса на Салвини в европарламента
Найджъл Фараж няма да се причисли към алианса на Салвини в европарламента

Лидерът на новата Партия " Брекзит " обмисля разновидностите в новия парламент

Миналата седмица обаче унгарският националистически министър председател Виктор Орбан изключи присъединение към евроскептичната група на Салвини , а през днешния ден Ярослав Качински, водач на ръководещата в Полша партия " Право и правдивост ", също изрази подозрения.

" Когато става въпрос за господин Салвини, тук имаме проблем , а точно, че той желае да сътвори нова група с обединения, които не можем да приемем ", разяснява Качински пред локалното частно радио Wnet.

" Това е група, наречена " Национален общ брой " (от Франция), принадлежаща на госпожа (Марин) Льо Пен. Също и " Алтернатива за Германия ", уточни той, допълвайки: " Това е нещо, което не можем да приемем при никакви условия . "
 Салвини се закани да сплоти популистите в Европейски Съюз
Салвини се закани да сплоти популистите в Европейски Съюз

Няма пробив на популистите, крайнодесните атниимигрантски сили

И Партията на Марин льо Пен, и " Алтернатива за Германия ", и " Лига " на Салвини имат релативно положителни връзки с Русия , позиция, която " Право и правдивост ", която показва обичайното полско съмнение към Кремъл, не споделя.

" Право и правдивост ", която прегръща обичайните католически полезности и се съпротивлява на съветския експанзионизъм в Украйна и другаде, завоюва 26 от 51 места, с които Полша разполага в новия Европейски парламент.

Очаква се партията да остане в групата на Европейските консерватори и реформисти.

Салвини се надяваше, че общото предпочитание на евроскептичните партии в Европа да оформят бъдещето на Общността посредством връщане на повече пълномощия на страните членки и налагане на спомагателни ограничавания върху имиграцията, ще надвиши всевъзможни опасения за съветската интервенция.

Като цяло крайнодесните партии също по този начин се показаха по-слабо от предстоящото в европейските избори, изключително в Германия и Холандия.
 ФИДЕС ще поддържа Вебер и остава в ЕНП?
ФИДЕС ще поддържа Вебер и остава в ЕНП?

Това е противоположен завой на унгарския министър председател Виктор Орбан
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР