Надеждите на Ердоган са ролята на Турция да заема ключова

...
Надеждите на Ердоган са ролята на Турция да заема ключова
Коментари Харесай

Тайфур Хюсеин: Кризата в Афганистан ще е от полза на режима на Ердоган

" Надеждите на Ердоган са ролята на Турция да заема основна роля в това, което се случва след завладяването на властта в Афганистан от талибаните. Не един път той съобщи в последните, че Турция няма несъгласие с държанието на талибаните. Ужасяващо изявление! ". Това сподели пред БНР Тайфур Хюсеин, публицист от уеб страницата " Обзор нюз ".

 Тайфур Хюсеин

Според него рецесията в Афганистан ще е от изгода на режима на Ердоган , с цел да може по-дълго да се задържи на власт и да има все по-решаваща роля в интернационалните връзки:

" Да трансформира всичко това в коз пред своите западни съдружници ". 








Журналистът изрече очакване турският президент още веднъж да употребява бежанците като " оръжие " , както към този момент сме следили при вълните на сирийски бежанци:

" Трябваше Европейски Съюз и Съединени американски щати да окажат напън за това, което се случва в Турция - нарушаването на човешките права и неспазване на върховенството на закона.... На иранската граница се строи стена, само че прави усещане, че не е напълно, а навръх избрани места, което навежда на мисълта, че режимът на Ердоган е с желание да бъдат следени бежанците и да може при потребност да бъдат употребявани като оръжие против Запада ".

Тайфур Хюсеин позволи като допустима хипотезата Реджеп Ердоган да помогне на Бойко Борисов да се върне на власт :

" Не би трябвало тази догадка да се изключва, безусловно е допустимо това. Но има и друго. Всички ходове, което подхваща Ердоган в интернационален проект и със съседите си, постоянно имат отношение към вътрешната политика в страната. Един подобен ход по отношение на България не би донесъл нужните дивиденти за режима на Ердоган , за разлика от Гърция, която е представяна като един от главните им врагове.... Турция има най-топли и най-близки взаимоотношения с България ".

 Христофор Караджов

В предаването " Преди всички " Христофор Караджов, публицист и учител в Калифорнийския университет, разяснява, че в Съединени американски щати има поголовна рецензия към ръководещите поради случилото се в Афганистан

" Факт е, че 20 години, 2,2 трилиона $, 2000 жертви от американските въоръжени сили, над 20 000 ранени, стотици хиляди цивилни и 100 000 жертви от афганистанската войска и силите за сигурност. И всичко това за 11 дни отиде на вятъра и виждаме подобен колапс. Наистина потрес и смут е. Ударът по престижа на Съединени американски щати е грамаден ".

Интервюто можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР