Надбъбречните жлези са малки по размер и са разположени на

...
Надбъбречните жлези са малки по размер и са разположени на
Коментари Харесай

Уморени надбъбречни жлези и хомеопатия


Надбъбречните жлези са дребни по мярка и са ситуирани на върха на двата бъбрека. Те синтезират хормоните ДХЕА, адреналин, норадреналин и кортизол. Известни са като жлези на напрежението, тъй като оказват помощ при отговора към стрес посредством освобождение на каскада от хормони. При съществуване на стрес се отделя повече кортизол. Високите равнища на кортизол са свързани с струпване на килограми в талията, нараснал риск от инсулт и Алцхаймер.

Ниските равнища на кортизол и понижена функционалността на надбъбреците са известни като отмалялост на надбъбреците. Това не е заболяване, а набор от признаци. Все по-често се среща в практиката.

Обичайните признаци включват:
Трудно пробуждане, отмалялост, която не се усъвършенства от сън, неосвежителен сън; Желание за солено, солени храни, алкохол и кафе; Липса на сила, нараснало изпитание в ежедневните задания, всичко е неприятно; Ниско либидо; Намалена дарба за справяне със стрес, нервност, плач; Бавно възобновяване след наранявания; Лека меланхолия, по-малко наслада от живота; Напълняване в региона на талията; Влошаване на Постановление на Министерски съвет симптомите; Влошаване при пропускане на хранене, хипогликемия; Нарушения на щитовидната жлеза; Трудна централизация, слаба памет; Алергии и респираторни инфекции, които се лекуват дълготрайно. Чувствителност към околната среда; Намалена приемливост и нараснала раздразнителност; Пигментация на кожата; Понижена сила при пробуждане, сред 15 и 16 часа следобяд, повече сила вечер; Световъртеж при внезапно ставане; Хранителни разстройства като преяждане и анорексия.

Тестването на кортизол в слюнката може да покаже дали надбъбреците създават задоволително или по-малко кортизол в съответното време на деня. Твърде доста кортизол през нощта може да докара до разтревожен сън, а прекомерно малко заран – до отмалялост. Постоянното ниско равнище на кортизола се назовава надбъбречна непълнота.

Свързани публикации.. Здравословната нечистотия 0 Супер храни за здраве и дългоденствие 0 Надбъбречни жлези и тяхната хипо- и хиперфункция 0

Надбъбречната непълнота може да се усъвършенства, в случай че се отстранен събитията пречещи на здравето. Свързани със положението са работа на смени, работа дълги часове, продължителен стрес, болести, бедна диета, хронични болки, приложимост на кортикостероиди и други Диета бедна на протеини, с доста рафинирани въглехидрати, пакетирани храни, кофеин се свързва с над надбъбречната непълнота.

Рафинираните въглехидрати са с висок гликемичен показател, бързо се преобразуват в глюкоза в кръвта и кръвната захар се повишава внезапно. Това са храни като бял ориз, бяло брашно и захар, които отрицателно повлияват надбъбреците. Хората с намалена надбъбречна функционалност постоянно имат хипогликемия. Те имат главоболие, световъртеж, трептене и нервност в случай че пропуснат хранене или упражняват по-усилено. Определени психологични болести и хора от по-тревожен вид са по-склонни към надбъбречна непълнота поради стресиращ умствен развой.

При признаци на надбъбречно безсилие са потребни:
Хранете се с повече плодове и зеленчуци; Ограничете рафинираните въглехидрати като бяло брашно, бял ориз и захар; Избягвайте кофеин и съдържащи кофеин питиета, те покачват силата краткотрайно, само че дълготрайно взимат сила от надбъбреците; Чай от шипка или сладостен корен (ако сте с високо кръвно избягвайте сладостен корен); Ограничете излагането на стрес; Правете релаксиращи извършения като йога, медитация, тай-чи; Повече обществени контакти с другари, семейството; Искайте помощ, вместо да вършиме всичко сами.
При банкет на лекарства и болести, се консултирайте с лекаря си преди да приемате хранителни добавки и витамини. Определени субстанции са потребни за поддръжка на надбъбречните жлези:

Витамин С поддържа надбъбреците, силата и имунитета; Магнезият оказва помощ за релаксация, усъвършенства съня, тревогата, поддържа надбъбреците и сърдечно-съдовото здраве; Витамин В комплекс е потребен за необятен обсег от признаци, в това число за надбъбречните жлези, нервната система, произвеждане на червени кръвни кафези, положително въодушевление и енергия; Родиола е билка, която усъвършенства силата, издръжливостта, умственото и физическото показване и поддържа надбъбреците; Азиатският жен-шен е адаптогенна билка, която усъвършенства силата, понижава възпалението, поддържа надбъбреците и имунната система.

Хомеопатията е медицина, която е индивидуализирана по отношение на съответния пациент, по тази причина двама души с надбъбречна отмалялост могат да имат потребност от разнообразни медикаменти според от техните признаци. Има доста медикаменти, които могат да се употребяват за надбъбречна отмалялост, само че някои от най-честите са:

Cocculus е лекарство за заболявания от грижа за болен човек, работа на смени или за млади майки с малко бебе, което се буди постоянно. Симптоми на световъртеж, заболявания от дефицит на сън като умствена отмалялост, световъртеж и гадене. Хора, които са тревожни и се утежняват от мисълта, че не спят задоволително. Често не понасят шумове, свръх-чувствителни са и раздразнителни. Ignatia е положително лекарство за остра тъга и паника. Симптомите са постоянно въздишане, плачене и тревога. За хора с изменчиво въодушевление, нервни, свръх-чувствителни, изтощени и кавгаджии. Свръх-чувствителни са на болежка и ненавиждат да бъдат утешавани. Често имат чувство за буца в гърлото. Може да има обстановка на загуба на непосредствен, любовно или друго отчаяние. Kalium phosphoricum е потребно за хора, които постоянно са изморени, имат комплициране на мозъка и плачливост от нескончаем стрес. Имат слаба памет, елементарно се изтощават и мъчно се концентрират поради отмалялост. Могат да имат неприятен сън или кошмари поради работа или паники за учебно заведение. Nux vomica е хомеопатично лекарство за хора със затънал метод на живот, които работят седнали на бюро, одобряват доста стимуланти като чай, кафе, тютюн, алкохол. Те са раздразним вид с експлозивен характер (така нар. вид А). Не понасят шумове, аромати, светлина или досег. Те са нетърпеливи работохолици. Обичат реда, амбициозни са и конкуриращи се.

Хомеопатията е индивидуализиран метод и двама души могат да получат друго лекарство съгласно тяхната неповторима картина от признаци. За назначението на уместно лекарство, се обърнете към дипломиран хомеопат. Хомеопатията може да се употребява дружно с медикаментозно лекуване или като обособена терапия.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР