Любовната раздяла може да се окаже тежко изпитание, особено когато

...
Любовната раздяла може да се окаже тежко изпитание, особено когато
Коментари Харесай

Хомеопатията може да помогне на страдащите от любовна мъка


Любовната разлъка може да се окаже тежко тестване, изключително когато възприятията са мощни. Определени групи хора по-трудно претърпяват сърдечните разочарования. Кои са те и по какъв начин можем да си помогнем с хомеопатия, с цел да облекчим страданието след края на връзката?

Когато губим непосредствен човек по някаква причина (смърт или раздяла), всичко това съставлява мощен стрес за организма. Имунната система страда, появяват се проблеми със съня, загуба на вкус или назад – засегнатите се утешават с храна и натрупват непотребни килограми.

Емоционалната контузия постоянно води и до физическо страдалчество, като е допустимо да се отключат съществени хронични болести: хипертония, алергии, нарушавания на щитовидната жлеза, автоимунни болести и други Всеки човек реагира друго на сходен стрес.

Ако усещате, че ви е мъчно да продължите напред след раздялата и изпадате в депресивни положения, първата стъпка е да се потърси помощта на психолог. Специалистите се грижат за постигането на психическо равновесие и възвръщането на насладата от живота.

Не допускайте следните неточности

Опит за самолекуване със средства от националната медицина или с медикаменти без рецепта.

Злоупотреба с алкохол. Прием на антидепресанти – те влияят върху химичните субстанции в мозъка за да контролират настроението, само че не лекуват самата психотравма. Така неведнъж след прекъсването им се постанова приемът да бъде обновен заради невъзможността на пациентите да продължат сами напред. Освен че води до взаимозависимост, този вид лекуване има доста нежелани странични резултати.
Какви са другите възможности

Целта на хомеопатичното лекуване е да се контролират страстите и да се реализира преодоляване на всички свързани с тях отрицателни последствия. Ето какви благоприятни условия предлага хомеопатията:

Игнация - тя е едно от най-ефективните хомеопатични средства за мъчно превъзмогване на загубата на обичан или при мощна засегнатост от отменяне и засегнати усеща. Не инцидентно я назовават „ хомеопатичен антидепресант”, въпреки че се употребява и за редица други здравословни проблеми. Препоръчва се за лекуване допустимо най-скоро след загубата на обичан човек или други мощни разочарования. Характерно за положението на засегнатия: той към момента не е в меланхолия, само че изпитва мощна тревога, реагира с рев.

Игнация оказва помощ на хора, които са мощно прочувствени, с променливи настроения (непредсказуем характер), стигащи до крайности в изявата на възприятията си (от обич към омраза). Повечето от техните недоволства имат прочувствени корени, да вземем за пример болки в гърба, в стомаха и главата. Много постоянно от Игнация се нуждаят сантиментални дами, които изпитват дълбока неустановеност и нерешителност. Създават си идеализирани показа за своите интимни връзки и, когато илюзиите им се срутен, остават изключително разочаровани.

Свързани публикации.. Плач и тръшкане при разлъка с детето. Познато, нали? (1 част) 0 Как по-лесно да преодолеем разлъка? (видео) 0 С какво тъкмо вреди разводът на здравето? 0
Дами с сходна психическа характерност елементарно се влюбват в мъже, които не могат да отвърнат на възприятията им и когато са отхвърлени и подценени безусловно се срутват. Кризата постоянно се показва в неукротим рев, внезапни промени в прочувственото положение, загуба на вкус, чувство „ за буца в гърлото “; възприятие на празнина, което нищо не може да запълни. В тези моменти – в първия изострен етап на скръбта - Игнация е извънредно потребна.

Натриум хлоратум - когато става въпрос за по-напреднал стрес, минало е време от раздялата, пациентът навлиза в депресивни положения, затваря се, престава да споделя, даже не помни да плаче... На този стадий е допустимо хронифициране на положението – капсулиране на тази тъга. За тази група хота се предлага хомеопатичното лекарство Натриум хлоратум, основано от елементарната готварска сол (натриев хлорид). Това е едно огромно хомеопатично лекарство за изживяна остаряла тъга и при последствия от надълбоко прочувствено пострадване, в това число още от интервала на ранното детство.

Натриум хлоратум е лекарство за тези, които са склонни към угнетяване на прочувствената болежка. Подобен вид хора упражняват надзор върху себе си, като не си разрешават да показват своите страсти. Много дами от тази група са пристрастени към прояви на благотворителност към другите. Вярват че по този метод ще станат почтени да получат повече утвърждение и обич. Често се пробват да подтиснат болката си с оправданието, че човек не трябва да се поддава на самосъжаление и скривайки се зад маската „ всичко ми е наред”. Не умеят да споделят НЕ и са постоянно подготвени да се грижат за някого, заради което неведнъж се възползват от тях. Страхуват се от отменяне и са изключително чувствителни към загубата на обич. Поради тези аргументи при любовна разлъка изпитват мощно страдалчество и изживяват надълбоко възприятие на тъга. Реакциите им са 2 вида най-общо: цялостно вцепенение; преживяване на безмълвна тъга, липса на наслада и смисъл в живота; и другата типична реакция - продължителна и несъразмерна тъга, която може да продължава с месеци и даже с години. През този интервал те потискат съзнателно скръбта си, защото считат, че това е демонстрация на мощ и метод да се предпазят от изпадане в меланхолия.

Пулсатила - те са любвеобилни и стеснителни хора с огромна потребност от обич, внимание, успокоение и поддръжка. В детска възраст този вид са като „ залепени” за майка си, а в пубертета са срамежливи. Лекарството Пулсатила е въплъщение на женското начало. Подходящо е за тези, които са напълно отдадени на грижите за обичания. Такъв вид дами са изцяло щастливи да живеят като домакини, даже ползите и заниманията им са свързани с тези на обичания човек. Много постоянно сходни дами не зачитат своята характерност и една разлъка ги оставя надълбоко комплицирани, защото не знаят кои са и защо живеят. По-рядко срещани от предходните групи, те реагират с рев на прочувствената болежка (лесно избухват в сълзи). Поради това, че мощно се привързват любовната разлъка може да докара до хистерично държание и безутешност.

Препоръки за банкет: Хомеопатичните медикаменти в тези случаи се предлага да бъдат одобрявани във високи разреждания като D1000, а честотата на банкет би трябвало да бъде преценена от доктор хомеопат. При вярно лекуване с настъпването на усъвършенстване последователно приемите се разреждат. Голямото преимущество на хомеопатичното лекуване е, че няма нежелани странични резултати и заплаха от приучване.

Предоставената информация не анулира нуждата от самостоятелна консултация с доктор хомеопат или умел фармацевт.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР