Над половината жители на Германия вече са изцяло ваксинирани срещу

...
Над половината жители на Германия вече са изцяло ваксинирани срещу
Коментари Харесай

Коронавирусът в Европа: Над половината германци и французи са ваксинирани

Над половината поданици на Германия към този момент са напълно имунизирани против Covid-19. Това съобщи здравният министър на фона на опасения от ново усилване на заболеваемостта, съобщи Франс прес.

" Повече от половината германци (50,2 на 100 или 41,8 милиона) имат цялостна имунизационна отбрана, 61,1 % (50,85 милиона) от жителите са получили най-малко една доза ", уточни в Туитър Йенс Шпан. " Колкото повече хора се имунизират в този момент, толкоз повече сигурност ще имаме наесен и през зимата! ", настоя той.

Ваксините в страната към този момент са задоволително, само че напоследък акцията губи движение и още е надалеч поставената цел от 80 % имунизирани за реализиране на групов имунитет.

Днес институтът " Роберт Кох " заяви за 2768 нови случая за денонощие и повишен брой на инфектираните до 15 на 100 000 поданици на седемдневна база. В началото на юли този индикатор се движеше към пет.

Германия дълго време поддържаше редица антивирусни ограничавания. Много от тях към този момент са вдигнати, само че с цел да идат на кино или да посетят някои заведения за хранене, хората би трябвало да показват доказателство, че са имунизирани или преболедували, а неимунизираните - негативен тест за вируса.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР