Щерион Пилидов, познат от работата си с имена като Поли

...
Щерион Пилидов, познат от работата си с имена като Поли
Коментари Харесай

Композиторът на звездите Щерион Пилидов откъсва Последното цвете“

Щерион Пилидов, прочут от работата си с имена като Поли Генова, Йоана Драгнева, Ирина Флорин, Деси Добрева, Камелия Тодорова, СкандаУ, дует „ Ритон “ и още доста други, пусна своя авторска ария.

„ Последното цвете “ още един път потвърждава, че има за какво за Щерион да се приказва като за един от най-талантливите ни млади композитори и китаристи. Песента е баладична, а мотивът и тематиката, за които е написана - дълбоки.

„ Тази ария е в мислите ми още от края на 2015 година, когато се случи една от най-големите терористични офанзиви във Франция. Тогава неизбежно звучаха думи като „ съсипия “ и „ война “. Думи, които явно са също толкоз настоящи и през днешния ден. Точно те са отправната точка за посланието на песента. “, споделя Щерион Пилидов.



Мелодичните изречения на „ Последното цвете “ претърпяват няколко трансформации от първичния си вид, с цел да доближат момента, в който се усещат пълнокръвно и истинно.

„ Дълго се колебаех по какъв начин тъкмо да звучи тази ария, по какъв начин да отразява огледално възприятието на горест и самотност. В края на 2022 година обаче, малко след раждането на щерка ми, открих търсената естетика ", споделя Пилидов и прибавя, че отзивите от лайв осъществяването на парчето са повече от обещаващи за неговия триумф.



За образната история на „ Последното цвете “ музикантът се доверява на Радостин Събев – Шошо, с който са безапелационни: видеоклипът би трябвало изцяло да отразява утопичната минималистична действителност, с цел да живее в синхрон с музиката.

Музиката, аранжиментът и текстът са на самия Щерион, само че с цел да се приближи оптимално до достоверната си страст, той избира всички принадлежности да бъдат записани онлайн. В плана се включват виртуозните музиканти Юлиан Янев - пиано, Мартин Профиров – барабани и Емилио Мархолев – бас, както и красивите гласове на Теодора Радилова и Мария Георгиева-Mia D.



Китаристът Щерион Пилидов е един от хитмейкърите, създаващи музика за редица известни имена като Поли Генова, Йоана Драгнева и Ирина Флорин, Деси Добрева, Камелия Тодорова, Тони, Кристина Димитрова. Той също по този начин е един от музикалните мотори за дует „ Ритон “, с които работи още от 2012 година, дует „ Авеню “, група „ Скандау “, „ EXPOSE ” и още от познатите и обичани имена на родната сцена.

До момента Щерион Пилидов основава над 400 песни, огромна част от които продължително позиционирани на челните места в музикалните ранглисти у нас.

Творческото ентусиазъм на актьора намира самопризнание и в малко по-различна, само че също толкоз сполучлива посока. Заедно със своята половинка Теодора Радилова, Щерион Пилидов основава и станал решителен шлагер измежду малчуганите и натрупал милиони гледания в платформата.

 

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР