Над 900 деца и ученици посетиха арт постановки на еко

...
Над 900 деца и ученици посетиха арт постановки на еко
Коментари Харесай

Над 900 деца и ученици посетиха арт постановки на екологична тема във Варненско

Над 900 деца и възпитаници посетиха арт постановки на еко тематика, сложени във Варненски общини. Те бха по към този момент приключен план на фондация " Николаевка " - на тематика " Екология за дребни и огромни. Нека работим дружно за чисто море ".

В рамките на времето се осъществиха 6 куклени постановки с екологична тематика " SOS за Черно море ". Те се показаха в село Близнаци, село Приселци, село Старо оряхово, град Долни чифлик и град Бяла. Постановките бяха посетени общо от над 900 деца и възпитаници и провокираха нечуван интерес. Експонираха се и 6 изложения с рисунки на морска и екологична тема.

Куклената режисура беше филмирана и ще се даде гратис за прожекция при бъдещи празници или мероприятия на екологична тематика. Друга активност беше образуване на уърк шоп на тематика " Морето ни дава хубост и изкуство ". На него възпитаници от учебните заведения на общините Бяла, Долни чифлик и Аврен създадоха арт съоръжения свързани с запазване на морето и околната среда.

Изработи се и се популяризира гратис " Наръчник на екскурзианта ". В него се подчертава за това, по какъв начин да се опазва околната среда след нашата отмора и по какъв начин да почистваме след себе си на море или на планина.

По плана се планува и уеб уебсайт https://cleansea-bg.com/ с обучителна и рекламна цел за запазване и възпроизводство на околната среда, чиста природа и образование на младежите в това. Това съобщи на извършената конференция Борислав Френчев от фондация " Николаевка ".

Проектът като цяло беше доста сполучлив и се надяваме да бъде удобен тласък и подтик за развиване на екологичното образование на дребните деца и родителите им, изясни още господин Френчев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР