Над 90 състезатели от 15 спортни клуба ще участват в

...
Над 90 състезатели от 15 спортни клуба ще участват в
Коментари Харесай

Кърджали за пръв път посреща Републиканско първенство по силов трибой

Над 90 състезатели от 15 спортни клуба ще вземат участие в първото за Кърджали Републиканско състезание по силов трибой. Това сподели за Българска телеграфна агенция европейската вицешампионка при дамите в категория 63 кг Радостина Лулова. Тя посочи, че то ще бъде за екипировъчни състезатели, като се дава опция и на състезатели от класическия трибой да се включат.

Инициативата за спортното събитие в родопския град е нейна и на брачна половинка ѝ, с който преди две години основават и състезателен клуб Юнак Кърджали. Домакините ще бъдат показани от 15 състезатели. Ще има категории до 18 години, до 23 години, отворена категория за мъже и дами и за ветерани. Трибоят включва клек с щанга, побутване от лег и мъртва двигателна сила.

„ Почти всичките ни интернационалните състезатели ще вземат участие на републиканското, което много ще вдигне равнището на надпреварата “, изясни Лулова и дружно със себе си уточни имена като Иван Георгиев, Здравко Петров, Йордан Иванов.

 Републиканско състезание в Кърджали ще се организира на 8 и 9 април във волейболна зала „ Арпезос “, а с цел да се случи, основателите са получили поддръжката на компании и община. Официалното разкриване е планувано за 12,00 часа, само че дисциплините могат да бъдат следени още от сутринта.

„ Имаме 4-5 състезатели, които са изявени на интернационално равнище и които ще си подвигат екипировъчно, включително и аз. Това за нас ще бъде нещо като последна контрола в подготовката ни за европейското състезание по екипировъчен трибой при започване на май в Дания “, сподели още Радостина Лулова.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР