Над 80 общини в България вече нямат автобусни превози. Около

...
Над 80 общини в България вече нямат автобусни превози. Около
Коментари Харесай

Над 80 общини в България вече нямат автобусни превози

 Над 80 общини в България към този момент нямат автобусни транспорти. Около 500 компании правиха подобен вид транспорти, те понижиха единствено в границите на една година с към 150, заяви Ивайло Константинов от Националното съдружие на автобусните превозвачи в България.

" Автобусните и таксиметрови превозвачи отложиха планувания си за през днешния ден митинг за 13 октомври. Действията досега не са политически, единствената цел е секторът да продължи да съществува ", сподели той пред БНР.

От края на май беше прекратено действието на профилирана мярка за подкрепяне и на автобусния бранш – с 210 лв. за всеки транспортен чиновник, напомни той. От края на юли към този момент не работи и мярката за подкрепяне на чиновниците 60/40, което е лишило сектора на автобусните превозвачи от сериозна помощ, разясни Константинов.

По думите му това е довело до невъзможността огромна част от компаниите да упражняват активността си. Ивайло Константинов посочи, че транспортите по постоянните автобусни линии би трябвало да се реализират с или без пасажери и при съответните отстъпки за избрани категории пасажери и не могат да преустановяват обслужването. По думите му близо 150 сдружения, извършващи постоянни автобусни линии, са прекратили активност.

От държавното управление са поели ангажимент от остатък от някоя от другите ограничения или с трансфер на бюджетни средства да бъдат обезщетени най-засегнатите браншове в автобусния отрасъл, сподели Константинов. Това съгласно него е най-губещият бранш от началото на пандемията, тъй като наред с косвените разноски създава всекидневно и директни оперативни такива.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР