Над 680 млн. лева повече за заплати са заложени в

...
Над 680 млн. лева повече за заплати са заложени в
Коментари Харесай

Ще ви падне шапката! Синдикатите изчислиха с колко трябва да се вдигат заплатите всяка следваща година

Над 680 млн. лв. повече за заплати са заложени в бюджетния бранш през идната година. Това регистрират от Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КНСБ).

Какво значи това на процедура и в кои браншове ще бъде най-ниско нарастването. Това, което са пресметнали от синдикатите, че всяка година заплатите би трябвало да нарастват с най-малко 100 лева освен в действителния, само че и в бюджетния бранш. От синдикалната организация също по този начин считат, че действителното нарастване би трябвало да е 20%, само че действително биха могли да бъдат реализирани сред 5 и 7%.
 Миналата седмица депутатите одобриха на второ четене държавния бюджет, в който са заложени с 330 млн. повече разноски за нарастване на учителските заплати, със 155 млн. повече за нарастване на заплатите в армията и в Министерство на вътрешните работи.
„ На 60% сме си изпълнили настояванията. Но е значимо, че всички започнаха, освен да приказват и да желаят, само че и да получават нарастване на заплатите и считам, че това ще продължи и поради нашия напън и зареди горещия пазар на труда, в който липсват кадри”, разяснява шефът на КНСБ Пламен Димитров.

Това, което обясниха синдикатите още, че чакат през идната година да има проблеми със заплатите в бранш “Земеделие”. В изпълнителната организация по горите даже се чака да има понижение. Дали това ще се случи е въпрос на договаряния.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР