Над 60 семейства от Благоевград ще получат безплатно по около

...
Над 60 семейства от Благоевград ще получат безплатно по около
Коментари Харесай

Семейства от Благоевград получават безплатно дърва за огрев

Над 60 фамилии от Благоевград ще получат гратис по към 3 кубика дърва за огрев. Те са добити при почистването на коритото на река благоевградска Бистрица и към този момент се доставят до домовете на обществено слаби поданици на общината.

В част от селата към Благоевград към момента доставките на по-евтини дърва от горските стопанства се бавят. Така се оказва, че тези 3 кубика ще спасят хората от мръзнене, защото температурите към този момент започнаха да падат.

В продължение на няколко месеца чиновници на общинското дружество “Озеленяване ” в Благоевград почистваха коритото на река благоевградска Бистрица, с цел да бъдат предотвратени наводнения при значителни превалявания.

В резултат са събрани и складирани над 200 кубични метра дървесина, които към този момент са разпределени сред извънредно нуждаещи се. Един от тях е Кирил Александров от село Рилци. Разказва ни, че няма дърва, както и средства да си закупи. Затова и е удовлетворен на дарените от общината.

В село Рилци към момента чакат декларираните през месец март дърва за огрев от Югозападното държавно дружество.

" Инициативата е прелестна, тъкмо в точния момент се прави, имаме проблем с доставката на дърва в селото от горските стопанства. От 40 заявки досега, краят на ноември единствено 15 индивида са получили, застудява ", съобщи Крум Крумов, кмет на Рилци.

Част от дървесината, добита при почистването на реката, ще се разпредели сред членовете на доброволното формирование в Благоевград, а останалата сред обществено слаби хора.

" С изключение на доброволното формирование, другите групи обществено слаби хора не би трябвало да са включени в програмата за енергийно отопление, другояче ще получат двойна помощ, а това не е правилно. Ние не можем да кажем, че изцяло ще задоволим потребностите за целия зимен сезон, само че въпреки всичко е нещо ", сподели още Иван Кайнакчиев, основен специалист по отбранителна и мобилизационна подготовка и отбрана при бедствия и повреди към община Благоевград.

Списъците, по които се отпуска дървеният материал, се дават от организация за обществено подкрепяне.

Репортер: Владислава Миланова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР