Над 60 републиканци от Камарата на представителите на САЩ настояват

...
Над 60 републиканци от Камарата на представителите на САЩ настояват
Коментари Харесай

Повече от 60 конгресмени-републиканци настояват Байдън да премине тест за проверка на умствените способности

Над 60 републиканци от Камарата на представителите на Съединени американски щати упорстват американският водач Джо Байдън да премине мисловен тест или да се откаже да взе участие в президентската конкуренция. Писмото на конгресмените беше публикувано в петък от канала Fox News, оповестява ТАСС.

Законодателите показаха угриженост по отношение на настоящото когнитивно положение [на Байдън] и способността му да служи още един мандат като президент, откакто той разгласи решението си да се кандидатира за преизбиране. „ Ние имаме вяра, че без значение от пола, възрастта или политическата партия, всички президенти би трябвало да документират и на процедура да показват здрав мисловен потенциал “, обявиха 61 републиканци в писмото.

„ Въпреки че сте имали 2 медицински прегледа по време на вашето президентство, на 19 ноември 2021 година и 16 февруари 2023 година, няма индикации, че сте правили някакъв тест за инспекция на умствените качества, а в случай че сте правили, резултатите са били скрити от обществеността “, продължиха законодателите.

По тяхно мнение, неналичието на тест за психическото положение на президента " провокира безпокойствие в американската общност ". Конгресмените припомниха, че от началото на президентството на Байдън към този момент са му написали три писма с апел да се подложи на тест за просветеност, само че не са получили отговор от президента.

„ Докато вие и вашите чиновници игнорирате тези претенции, американският народ продължава да се съмнява във вашите умствени и когнитивни качества и губи религия в способността ви да ръководите страната “, споделят републиканците.

Те цитираха резултатите от социологическо проучване на Харвардския университет, според които 57% от интервюираните не считат Байдън за „ душевен подобаващ за президент или се съмняват в умствените му качества “.

Следващите президентски избори в Съединени американски щати са планувани за ноември 2024 година На 25 април Байдън разгласи, че ще се кандидатира за преизбиране на най-високия държавен пост.

Превод: Европейски Съюз



Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ /изчакайте няколко секунди, с цел да се отвори страницата/

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР