Над 54% от доходите на хората отиват за храна, заяви

...
Над 54% от доходите на хората отиват за храна, заяви
Коментари Харесай

Мика Зайкова: Над 54% от доходите на хората отиват за храна

Над 54% от приходите на хората отиват за храна, съобщи икономистът Мика Зайкова в предаването " Тази заран " на Би Ти Ви.
Тя даде образец и с данните на Национален статистически институт с това, че литър кисело мляко коства 5 лева, тъй като се продава по 700 грама, а краве масло 250 грама е приблизително 6,19 лева или 24,76 лева за кг.

" Тази година по отношение на предходната един пазар ни е по-скъп с близо 17%, толкоз приблизително е и инфлацията ", сподели тя.

Зайкова разяснява и това за какво страната ни е измежду първенците в Европейски Съюз по висока инфлация. " В България е по-висока инфлацията, тъй като в нея има и далавера, ние сме най-енергоемката и най-ресурсноемката страна в Европейския съюз. За единица Брутният вътрешен продукт ние харчим 3,6 пъти повече сила, която е доста скъпа и 3,1 пъти повече първични материали и материали. Техниката и технологията в България е на средата на 20 век. Ние разчитаме на Плана за възобновяване и европейските пари, с цел да можем да преоборудваме нашата стопанска система на по-високо равнище ".

" Борех се като свиня с тиква, с цел да убедя всички участващи да оставят егото си у дома и да мислят единствено за България. Сега вървим към този момент към избори, не знам какво ще стане. Ако в този момент ние не създадем нещо, в действителност може да загубим огромна част от парите си от Плана за възобновяване и европейските стратегии, а може и да спрат вложенията ", добави икономистът.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР