Над 53 000 опасни за зрението слънчеви очила, обозначени с

...
Над 53 000 опасни за зрението слънчеви очила, обозначени с
Коментари Харесай

Антимафиоти конфискуваха над 53 000 опасни слънчеви очила

Над 53 000 рискови за зрението слънчеви очила, обозначени с комерсиалните означения на над 500 модела от международно известни марки, бяха иззети от антимафиоти при спецоперация за противопоставяне на онлайн закононарушения против обекти на предпазени търговски марки във Варна, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

В акцията са взели участие чиновници от профилирания отдел " Киберпрестъпност " в ГДБОП и сътрудниците им от БОП-Варна. При нея е пресечена онлайн търговия с обекти на предпазени търговски марки, без съответното право, както и отбягване заплащането на данъчни отговорности.

Установено е, че конфискуваните количества са били готови за продажба през настъпващия летен сезон, а редица уеб сайтове в страната също зареждали на едро от подправената стока в двете разкрити депа. По данни на специалистите ниското качество на конфискуваните реплики ги прави изключително рискови за зрението , защото при използването им зеницата на очите се уголемява в пъти, а поради неналичието на UV отбрана навлизат повече от нездравословните лъчи.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР