Под ръководството на Районна прокуратура – Видин се водят действия

...
Под ръководството на Районна прокуратура – Видин се водят действия
Коментари Харесай

Осуетиха два опита за превеждане на 62 мигранти през Дунав мост 2

Под управлението на Районна прокуратура – Видин се водят дейности по следствие по формирани досъдебни производства за опити за превеждане на задгранични жители през границата на страната без позволение на надлежните органи на властта и за опити за нелегално прекосяване през границата на страната. Престъпните действия са квалифицирани по член 280, алинея 2, т. 1, предл. 2, т. 3 и т. 4, вр. алинея 1, вр. член 18, алинея 1 от Наказателен кодекс и по член чл.279, алинея 1 във вр. с чл.18, ал.1 от Наказателен кодекс.
На 14.05.2024 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост Видин - Калафат митническите чиновници взаимно със чиновници от ГПУ-Видин направили инспекция на товарен автомобил с ремарке с литовски peгистрационни номера.
При разбъркване на транспортираните чували с мулч бил открит тайник. След разтоварване на задните палета били открити спонтанни порти от шперплат, прикриващи железна структура с дължина към 12 метра. Във вътрешността му се намирали 33 лица.
При изискванията на необходимост е осъществено претършуване на транспортното средство. От него са конфискувани 28 мобилни телефонни апарата.
По данни на транспортираните чужденци те са от Сирия, като 12 от тях са малолетни. Всички те са се намирали на територията на България без позволение на надлежните органи на властта.
Пълнолетните мигранти са привлечени към наказателна отговорност за осъщественото от тях закононарушение.
В качеството на обвинен е притеглен и лидерът на транспортното средство – литовският жител М.Р. С разпореждане на наблюдаващия прокурор той е арестуван за период до 72 часа.
Предстои произнасянето на съда по настояванията на Районна прокуратура – Видин за взимане на ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинените.
Другият случай за нелегално подкрепяне на мигранти е от 15.05.2024 година
Турският жител М.Д. направил опит да преведе през Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост Видин – Калафат - от България в Румъния, 29 мигранти. Деянието му е останало незавършено заради интервенция на чиновници от ГПУ - Видин и задържането му от тях.
Извършителят на закононарушението е употребявал товарен автомобил с прикачено хладилно полуремарке.
В хода на следствието е открито, че измежду мигрантите имало и 7 малолетни лица.
Понастоящем М.Д. и транспортираните от него 22 пълнолетни мигранти са привлечени в качеството на обвинени за осъществените от тях закононарушения и са арестувани за период до 72 часа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР