Часове след публикацията на агенция BulNews Инспекторатът на Висшия съдебен

...
Часове след публикацията на агенция BulNews Инспекторатът на Висшия съдебен
Коментари Харесай

Ефектът BulNews! Инспекторатът на ВСС предлага Александър Мумджиев да бъде уволнен

Часове след обявата на организация BulNews Инспекторатът на Висшия правосъден съвет (ВСС) предложи за освобождение правосъдния контрольор Александър Мумджиев.
Причината е негово държание, несъвместимо със заеманата служба, накърняващо престижа на правосъдната власт. Това се показва в декларацията на инспектората.
Позицията е във връзка изявления в организация BulNews, в коsто се оповестява за неприемливо държание на контрольор Мумджиев във Враца и формирано досъдебно произвеждане.



" Инспекторатът към Висш съдебен съвет изрично се разграничава от държанието на Александър Мумджиев, което накърнява престижа на правосъдната власт, престижа на ИВСС, както и престижа на съдиите, прокурорите и следователите ", написа в известието.
Мумджиев е втори мандат член на Инспектората към Висш съдебен съвет - органът, който главно следи за постепенно правораздаване.
И.ф. основен прокурор на Република България Борислав Сарафов е изпратил до заместител ръководителя на 49-о Народно заседание Росица Кирова отчет на Районна прокуратура-Враца с данни за непочтено, срамно и мощно уронващо престижа на правосъдната власт държание на Ал. Мумджиев - контрольор в Инспектората към Висшия правосъден съвет.
Народното заседание е сезирано с оглед пълномощията му да избира и да освобождава от служба членовете на ИВСС.
Копие от отчета на Районна прокуратура-Враца е изпратено и до Теодора Точкова, основен контрольор в Инспектората към Висш съдебен съвет, както и до Висшия прокурорски съвет.  
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР