Над 500 млн. евро отпуска Кипър в следващите 5 години

...
Над 500 млн. евро отпуска Кипър в следващите 5 години
Коментари Харесай

Над 500 млн. евро отпуска Кипър в следващите 5 години за борба с климатичните изменения

Над 500 млн. евро отпуска Кипър в идващите 5 години за справяне с климатичните промени, заяви президентът Никос Анастасиадис през днешния ден в обръщението си към участниците в конференцията на Организация на обединените нации в Глазгоу. Страната ще е хазаин на две значими интернационалните срещи по климата през идната година.

С тези средства държавното управление в Кипър ще финансира осъществяването на нови политики и ограничения за потребление на по-чисти горива, като природен газ и възобновими енергийни източници, разгласи президентът Никос Анастасиадис.

Ще бъдат насърчавани и вложения в превоза, селското стопанство, индустрията, опазването на горите и ръководството на отпадъците, които са нужни за понижаване на негативния резултат от климатичните промени.

Кипър се стреми да ускори и районното съдействие, акцентира президентът, представяйки кипърската самодейност за съгласуване и основаване на районен проект за деяние по изменението на климата в Източното Средиземноморие и Близкия изток.

Инициативата към този момент е призната от 18 страни в района, поддържа се от Европейската комисия и международни организации.

Две значими интернационалните срещи през идващите месеци ще дадат началото на съответните механизми за съгласуваност, наблюдаване и осъществяване на поетите в границите на самодейността задължения, заяви кипърският президент.

През февруари следващата година Кипър ще бъде хазаин на министерска среща по проблемите на климата, а през есента ще посрещне водачите на страните от района за пускане на 10-годишния районен климатичен проект.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР