Над 50 студенти медици и млади лекари взеха участие в

...
Над 50 студенти медици и млади лекари взеха участие в
Коментари Харесай

Академията за редки болести привлича все повече студенти и млади лекари

Над 50 студенти медици и млади лекари взеха присъединяване в модула „ Академия за редки заболявания “. Той бе част от програмата на Националната конференция по редки заболявания и медикаменти сираци, която завърши през вчерашния ден в Пловдив. Това заяви пред Zdrave.net доктор Георги Стефанов от организационния комитет на конференцията.

„ Тази година поставихме акцент върху запознаването на студентите медици, специализантите и младите лекари със актуалната генетична, клинична диагноза и лекуването на невромускулните болести. Удовлетворени сме от огромния интерес, който съгласно нас потвърждава, че и отсега нататък би трябвало да поставяме старания да привличаме тази публика, която търси новостите и цени сериозната научна информация “, сподели доктор Стефанов.

Той разясни, че и след края на форума, до 30 септември за всички регистрирани участници в конференцията ще бъдат налични виртуални щандове с над 70 интерактивни материала и видеа, готови от Института по редки заболявания, Националния алианс на хората с редки заболявания и на сътрудници, представящи нововъведения в региона на медикаментите сираци.

По думите му, концепцията е да бъде поддържан непрекъснат интерес към проблемите на хората с редки заболявания и да бъде подтиквано изобретателното мислене и търсенето на пътища за улеснение на техния достъп до модерни диагностични и лечебни решения.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР