Над 50 семейства в най-новия квартал на града нямат път

...
Над 50 семейства в най-новия квартал на града нямат път
Коментари Харесай

Над 50 семейства от Асеновград са без път към домовете си

Над 50 фамилии в най-новия квартал на града нямат път до домовете си.

Единствената пътека, по която до неотдавна минавали, попада в реституиран парцел и притежателят е сложил ограда. Четири пъти жителите в квартала са изпращали писма до общината, че са откъснати от света с молба да им направи път.

Кварталът занапред се образува, там занапред се строят жилищни здания. Но се оказва, че хората се намират в капан. На съществуващия път е стартират нов градеж, който б локира придвижването.

„ Нямам избор. Купих парцела от частен правосъден реализатор. Пътят се пада под парцела, има и от другата му страна. Моят комшия също има намерение да строи и напълно ще се блокира достъпът ”, счита притежателят на градежа.

Оказва се, че пътят е изработен от жителите със лични средства. Линейки и пожарни коли пък отхвърлят да реагират на сигнали, защото живущите към момента нямат адрес. Те се оплакват, че общината не реагира на изпратените писма. Живущите в квартала упорстват да бъде построен път.

От общината изпратиха до писмена позиция, в която показват, че против построяването на пътя има възражения и претенцията на хората не са основателни, защото годишния бюджет се образува при започване на годината и средства за създаване на път не са планувани.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР