Над 50 филма ще видим на тазгодишното издание на Киномания.

...
Над 50 филма ще видим на тазгодишното издание на Киномания.
Коментари Харесай

Над 50 филма ще видим на Киномания 2017

Над 50 кино лентата ще забележим на тазгодишното издание на Киномания. Сред тях са дълго чакани премиерни заглавия, филми, селектирани и наградени на едни от най-престижните фестивали по света, както и нови български заглавия от игралното, документалното и детското кино. Това оповестиха уредниците на кинофорума, който ще се организира от 16 до 30 ноември. В специфичната конференция в „ Люмиер Лидл”, отдадена на Киномания, взеха присъединяване екипите на българските филми- част от тазгодишната селекция, както и сътрудниците на фестивала.

Борислав Велков-председател на Съвета на шефовете на НДК- благодари от името на уредниците на Киномания на министъра на културата Боил Банов за безрезервната поддръжка, която оказва на всички културни планове на НДК, на сътрудниците от Столична община, Френски културен институт, Американско посолство и Аржентинско посолство. „ Преди към месец положихме началото на нашата концепция в НДК да могат да се купуват билети онлайн. Стартирахме платформата с стартирането в продажба на билетите за Киномания. До 10 дни онлайн резервациите на билети през уеб страницата ndk.bg ще се трансфорат в директни онлайн продажби на билети.

Това е значимо за нас, с цел да подобрим изискванията за покупката на билети, посещаемостта, привличането на нови аудитории, на повече младежи. За този един месец имаме към 3000 регистрирани консуматори. Искаме да опознаем нашата публика, да получаваме дейна противоположна връзка от нея, да споделяме информация, сподели Велков. Киномания е част от Културната стратегия на Столична община, която по традиция поддържа фестивала всяка есен.

„ Много от нас отраснаха в очакване на този момент- началото на Киномания. Спомням си като дете огромното неспокойствие да се добереш до билети за качествени филми от целия свят. Идвахме от страната в София, с цел да гледаме филми, които нямаше да бъдат пуснати в дребните градове и обитаеми места. Тази година се навършват 10 години, откогато Столична община поддържа финансово и организационно Киномания. Ще продължим да го вършим и за напред”, сподели Тодор Чобанов, заместител кмет на София.

Той подчертава особено и на откриващия филм на Киномания – „ Безкрайната градина” на режиьора Галин Стоев. „ Това е незабравим български филм, който за нас е доста значим освен, тъй като е прелестен, а тъй като се занимава с душевността на София- една безкрайна тематика. Нашият град не е най-големият в Европа, само че е един от най-културните, с доста секрети кътчета, с доста магия в него”, означи още Чобанов.
Акцент от конференцията бе и Фстивалът на френското кино, осъществен с поддръжката на Френския културен институт.

„ Френското кино се гордее, че взе участие в Киномания и за нас е чест да представим програмата си”, сподели Мария Коакчиева – ПР на Френския културен институт. „ Братята Люмиер през 1894 година за първи път са прожектирали филм и до ден сегашен, след 120 години, магията е още по-голяма. В нашата селекция ще видите филми свързани с огромни имена като Гоген, Роден и Далида, доста значим е също и нашият документален филм за братята Люмиер. Ще бъдете въведени в това време на огромните открития и считам, че ще ви бъде доста интересно”, добави Конакчиева. „ Откриваме на 17 ноември с един филм, който се назовава „ Прекратяване на огъня”. Тук ще бъде самият режисьор на кино лентата Еманюел Куркол. Нека бъдем всички дружно, да бъдем в празника на Киномания”, прикани Конакчиева.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР