Над 4200 инспекции са извършили инспекторите от държавните горски предприятия

...
Над 4200 инспекции са извършили инспекторите от държавните горски предприятия
Коментари Харесай

Над 4200 инспекции са извършили държавните горски предприятия и Изпълнителната агенция по горите

Над 4200 инспекции са направили инспекторите от държавните горски предприятия и Изпълнителна организация по горите. Проверките са осъществени в интервала межди 8-и и 11-и април в това число, а в следствие от контрола за формирани 59 акта и 33 констативни протокола.

В посочения интервал чиновниците в държавните предприятия са направили общо 1 806 инспекции. Контрол е осъществен в 923 обекти за рандеман на дървесина и 577 транспортни средства. Проверени са 54 ловци, 19 рибари и 233 други физически лица. Съставени са 30 акта за нарушавания по Закона за горите и Закона за лова и запазване на дивеча. Задържани са 14,52 пространствени кубически метра дърва, две моторни транспортни средства, два моторни триона и два броя други принадлежности за дърводобив.

В дните сред 8 и 11 април 2022 година горски инспектори от районните дирекции по горите в страната са осъществили над 2400 инспекции. През надзор на място са минали 215 обекта за депозиране, преправяне и експедиране на дървесина, близо 250 места за рандеман на дървесина, над 1070 транспортни средства и 880 рибари и физически лица. Написани са 33 констативни протокола и 29 акта за нарушавания. Задържани са над 109 пространствени куб. м дърва за огрев, едно моторно транспортно средство и 50 кг билки.

През интервала са работили 116 екипа горски инспектори, като откритите нарушавания са най-вече за противозаконен рандеман и предпазване на противозаконна дървесина, превозване на дървесина с транспортни средства без или с нефункциониращи GPS – устройства, неотговарящи на нормативните условия системи за непрекъснато видеонаблюдение на складовете за преправка и търговия с дървесина и други

Служители на РДГ - Пазарджик са открили, че в парцел, находящ се в землището на с. Сбор, община Пазарджик е осъществен противозаконен рандеман на дървесина. За откритото е направен констативен протокол, с който са арестувани 100 кубика дърва за огрев от дървесните типове зимен дъб и благун. Уведомени са органите на Министерство на вътрешните работи. Работата по случая продължава, като следва да бъде известена и способената прокуратура.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР