Над 41 тона отпадъци събраха и извозиха днес до обяд

...
Над 41 тона отпадъци събраха и извозиха днес до обяд
Коментари Харесай

Изчистиха над 41 тона боклуци от двора на пловдивско училище

Над 41 тона боклуци събраха и извозиха през днешния ден до обяд екипи на Оперативна програма „ Чистота “ от двора на Професионалната гимназия по кожени произведения и текстил „ Д-р Иван Богоров “ в Пловдив , заяви изпълняващият длъжността шеф на общинското дружество Николай Георгиев.

Учебното заведение се намира на ул. „ Никола Беловеждов “ №16 в Арман махала на територията на регион „ Северен “. Дворът му постоянно се трансформира в нерегламентирано бунище от живеещи наоколо недобросъвестни жители. Макар учебното заведение да е държавно, Община Пловдив поставя непрестанни старания да поддържа чистотата, само че позитивният резултат към този момент е кратковременен. Поради това в този момент са подхванати съответни ограничения за ограничение на достъпа до двора на гимназията.
 Община Пловдив
От началото на годината там са осъществени десетки взаимни инспекции от общината, Регионална инспекция за опазване на околната среда и еколозите в регион „ Северен “, на хванатите извършители са формирани актове. Проведени са осем разяснителни срещи с жители от квартала, на които е обяснена заплахата от болести при нерегламентираното изхвърляне на боклуци, още по-актуална при все по-широкото разпространяване на ковид в прилежащи страни.

Неформалните водачи на общността в Арман махала също се ангажираха да осведомят хората за нежеланите последици, в резултат на занижената хигиена.  
 Община Пловдив
Община Пловдив продължава да следи ситуацията както в двора на Професионалната гимназия по кожени произведения и текстил „ Д-р Иван Богоров “, по този начин и на други проблематични места в града.

Преди няколко дни прокуратурата се самосезира за замърсяването на двора на гимназията и разпореди инспекция. Тя е предоставена на кмета на Община Пловдив. В хода на инспекцията би трябвало да се открият аргументите за пораждане на нерегламентирано бунище в двора на Професионалната гимназия по кожени произведения и текстил „ Д-р Иван Богоров “  и към него, както и има ли отговорни лица за това положение и ангажирана ли е за тях административно-наказателна отговорност.
 Община Пловдив
Срокът за привършване на инспекцията е едномесечен.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР