Над 4000 българки умират от рак на гърдата всяка година.

...
Над 4000 българки умират от рак на гърдата всяка година.
Коментари Харесай

Двама млади лекари от Пловдив имат нужда от помощ, за да продължат да спасяват българки от най-коварното заболяване

Над 4000 българки умират от рак на гърдата всяка година. Голяма част от тях е можело да бъдат избавени, в случай че болестта е било намерено в точния момент, считат лекари от Пловдив. Двама медици са се заели с нелеката задача да понижат % на умряли от подлото заболяване. За да бъде сполучливо начинанието им обаче, е нужна помощ, оповестява trafficnews.bg.

За година и половина доктор Иво Ватев и доктор Атанас Баташки са прегледали гратис 2800 дами за рак на гърдата в Пловдив. Благодарение на проучванията, те откриват онкологично заболяване при 22 от тях. Медиците употребяват базата на Университетската болница „ Свети Георги” в Пловдив безплатно, с цел да правят безплатните прегледи.

Извън града обаче не могат да се оправят единствено със лични сили и средства, тъй като нямат нужната инсталация.

„ Нашата цел е дамите да посещават постоянно профилактичните прегледи, тъй като са първата преграда, а точно прегледите могат да заловен карценома в точния момент и да не се стига до четвърти клиничен етап.”, споделя доктор Иво Ватев.

„ Много от хората ни питат не желаете ли да дойдете на место, само че за задачата е належащо да закупим портативен ехограф, с цел да идем на место и прегледаме дамите, които са много. Имаме поръчки за такива прегледи от доста места.”, твърди доктор Атанас Баташки.

Младите лекари имат вяра, че положителни хора ще откликнат на апела им и дарят средства за закупуването на ехограф. До момента са събрали 30% от нужните 12 хиляди лв. за ехограф.

При предпочитание за дарения, дано те бъдат осъществени на следната банкова сметка:
ЦКБ Клон Карлово
(CECBBGSF) IBAN: BGO5 CECB 9790 40F8 5845 00
Титуляр доктор Иво Ватев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР