Над 400 социалисти положиха цветя на Братската могила и с

...
Над 400 социалисти положиха цветя на Братската могила и с
Коментари Харесай

Пловдивските социалисти пред Братската могила: България възкръсна с 9-ти септември

Над 400 социалисти поставиха цветя на Братската могила и с минута безмълвие отдадоха респект към починалите в антифашистката битка.

В поклонението участваха ръководителят на Българска социалистическа партия в Пловдив и региона Георги Гергов, градското и регионално управление на социалистите, народните представители Теодора Халачева и Георги Търновалийски, общински съветници.

„ Девети септември е кръстът, от който България възкръсна. На този ден преди 76 години беше комплициран завършек на монархофашисткия режим в България “, това сподели пред Братската могила в Пловдив общинският консултант и ръководител на Българска социалистическа партия – Тракия Добромира Тошева.

Всяка година членове и симпатизанти на левицата празнуват тук успеха на социализма и отдават респект на починалите герои в антифашистката опозиция. „ Тази победа не би била допустима без Червената войска “, посочи говорителката и добави, че „ 9-ти септември счупи фашистките окови и избави достойнството на българското име “.


Тя акцентира, че Българска социалистическа партия носи отговорността да запази историческата истината, на която конюнктурни политици протягат ръка нахално. „ В името на България нямаме право да допуснем на нашите деца да бъде втълпявано, че у нас в никакъв случай не е имало фашизъм и затова не е имало и антифашизъм “, съобщи Тошева.

По думите й след загатна за паметта на хилядите починали партизани, ятаци, младежи, девойки и невръстни деца – жертви на фашисткия режим, стои дългът към тяхната памет.

„ Днес е Девети септември! Денят на Антифашистка България! Свобода, тъждество, правдивост и взаимност са нашите наследени, само че и сегашни полезности. И през днешния ден се борим за тях. Затова на тази дата ще бъдем постоянно тук “, сподели в умозаключение Добромира Тошева.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР