Над 40 лектори и повече от 20 компании ще разкажат

...
Над 40 лектори и повече от 20 компании ще разкажат
Коментари Харесай

Започна "Базар на професиите", който ще ориентира децата

Над 40 лектори и повече от 20 компании ще опишат за своите специалности по време на петото издание на " Базар на специалностите ", който стартира през днешния ден в " София тех парк ". Те ще показват опити пред посетителите и ще дават отговор на въпроси на бъдещите експерти.

" Разбрах какво желая да върша с живота си на 15, когато влязох в спортното учебно заведение и взех решение, че това желая да върша цялостен живот. Спортът ме научи, че посредством неизменност и непримиримост може да се успее в спорта, а щом в спорта, значи и на всички места ", описа във вдъхновяваща лекция волейболистът Владо Николов. " Не слагайте предел на фантазиите си и се борете за тях ", приключи той пред цялостната с деца зала " Мечта ".

Сред лекторите в събота ще са композиторката Мария Каракушева, писателят Марин Трошанов, водачът Йордан Колев, астрофизикът Ганчо Ганчев, а измежду останалите специалности са посредник, боен, бранител на децата, фотограф, енергетик, експерт по киберсигурност, специалист по човешки запаси, комуникатор и други

" Базар на специалностите " е самодейност, която има силата да промени живота на децата и младежите в България. Понякога е нужно напълно малко – като това да разкриеш разнообразието на опциите пред тях, с цел да вземат значимите решения през днешния ден, които ще трансформират бъдещето.

" Детски Дневник " е измежду медийните сътрудници на " Базар на специалностите ", който е част от програмата " Гордея се с труда на моите родители " на Българската мрежа на Глобалния контракт на Организация на обединените нации. Започнала преди 7 години, досега над 5200 деца са опознали работното място на своите родители, научили са с какво те са потребни на обществото и са оценили труда им.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР